Un diamant roz cu o puritate excepţională ar putea fi vândut la licitaţie cu peste 21 de milioane de dolari

Un diamant roz excepţional, despre care se spune că deţine unul dintre cele mai înalte grade de puritate din lume, ar putea fi vândut cu peste 21 de milioane de dolari în cadrul unei licitaţii ce va avea loc în luna octombrie la Hong Kong, au anunţat miercuri reprezentanţii casei Sotheby’s, informează Reuters.

Cu 11,15 carate, această nestemată tăiată în formă de „pernă” a primit denumirea de „Williamson Pink Star”, în semn de omagiu faţă de alte două diamante roz.

Unul dintre acestea este „CTF Pink Star”, un diamant oval de 50,6 carate, care a fost vândut la licitaţie cu suma record de 71,2 milioane de dolari în 2017.

Celălalt este „Williamson” – un diamant de 23,6 carate oferit reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii drept cadou de nuntă de geologul canadian John Thorburn Williamson. Purtat de suverana britanică într-o broşă Cartier, acea nestemată a fost descoperită într-o mină din Tanzania.

Diamantul „Williamson Pink Star” provine la rândul său din aceeaşi mină.

„Diamantele roz sunt excepţional de rare în natură”, a declarat Kristian Spofforth, directorul departamentului de bijuterii din cadrul casei Sotheby’s, în timpul unei prezentări pentru presă.

„La acest lucru adăugaţi o serie de factori suplimentari, precum faptul că are peste 10 carate, nu prezintă niciun defect intern („flowless”) şi este de Tip IIA, şi veţi obţine astfel imaginea de ansamblu”, a adăugat specialistul britanic, referindu-se la o subcategorie în care sunt incluse diamantele cu cel mai mare grad de puritate chimică.

Nestematele colorate de cea mai înaltă calitate sunt foarte apreciate de colecţionarii bogaţi, iar Kristian Spofforth a spus că se aşteaptă la multe oferte pentru acest diamant roz, care va fi pus în vânzare în cadrul licitaţiei ce va avea loc în data de 5 octombrie.

Înainte de ziua licitaţiei din Hong Kong, diamantul „Williamson Pink Star” va fi expus pentru public cu ocazia unui turneu de prezentare în Dubai, Singapore şi Taipei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole