Un fost interlop predă matematică la un liceu din Turda

Din lumea interlopilor, la catedră. Este povestea lui Ovidiu Vancea, cunoscut și drept „Balibacea” . Fostul lider al lumii interlope predă matematică.

Însă, prezența sa la catedră nu a trecut neobservată. Astfel că,mai mulți profesori de la Colegiul Național Mihai Viteazu din Turda, acolo unde a ajuns Vancea să predea, au intrat în grevă japoneză. Profesorii cer demisia directoarei unității de învățământ.

Demisia
Sursă Foto: politicasiputere.ro

Cine este Ovidiu Vancea?

Potrivit ziare.com Ovidiu Vancea, zis Balibacea, și alti 4 complici au fost reținuti în 2012 de procurorii din Cluj pentru că au înșelat mai multe depozite de materiale de construcții.

Ovidiu Vancea este un nume cunoscut în lumea interlopă. În anul 2003, acesta a fost judecat la Curtea de Apel Iași pe motiv ar fi ordonat asasinarea unui lider al lumii interlope din Turda.

La acea vreme, Balibacea era acuzat că și-a pus oamenii să arunce o grenadă in pizzeria Pharaon de la ieșirea din Turda, spre Cluj Napoca.

Ovidiu Vancea condamnat la ani grei de închisoare

Înainte de ajunge să predea, acesta a trecut și pe la închisoare. În 2012, Balibacea a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare.

Însă, acesta a atacat sentința, iar în 2015 Curtea de Apel Cluj a majorat condamnarea la 10 ani de închisoare. Balibacea a motivat că va fi tată de gemeni, mama copiilor săi fiind o tânără pe care a cunoscut-o în perioada în care era în detenţie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Șefa sindicatului ASF, Mihaela Constantinescu, marioneta lui Nicu Marcu

Șeful Autorității de Supraveghere Financiară, Nicu Marcu, a început o prigoană împotriva celor care denunță în presă abuzurile din instituție. Și are un aliat...
Eugen Teodorovici (INQUAM Photos Octav Ganea)

Un banner mai eficient decât diplomația română

Incidentul petrecut la meciul de fotbal dintre echipa naţională a României și o echipă a unei provincii din Republica Serbia (câștigat de noi cu...