Un nou focar de COVID-19 în Timișoara la un producător de mobilă

Două cadre medicale au fost confirmate cu COVID şi trei persoane au murit în ultimele 24 de ore în judeţ, în timp ce rata de infectare cu SARS-CoV-2 a crescut de la 4,03 la 4,21 la mia de locuitori, potrivit anunţului de sâmbătă al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Timiş.

În acelaşi interval, numărul noilor îmbolnăviri cu coronavirus este de 239 în judeţ, din care 132 în Timişoara, în creştere faţă de ziua precedentă.

În această dimineaţă, numărul total de persoane internate confirmate COVID era de 287, din care 55 pe secţiile ATI.

DSP Timiş a confirmat un nou focar COVID, la o firmă din Timişoara care produce mobilă, unde sunt şapte persoane sub supraveghere epidemiologică. Numărul focarelor de coronavirus a ajuns la şapte.

1 COMENTARIU

 1. Care sunt diferențele dintre diferitele vaccinuri și câte doze au fost comandate în întreaga lume? Milioane de oameni din zeci de țări au început să primească Covid-19 vaccinuri ca parte a efortului de combatere a noului corona-virus care a infectat aproape 100 de milioane de oameni din întreaga lume. Șase vaccine au fost aprobate până acum, utilizând tehnologii diferite și cu efecte secundare variabile. Au fost dezvoltate de: firma americană Moderna; Parteneriatul SUA-Germania Pfizer-BioNTech; Parteneriatul Oxford-AstraZeneca din Marea Britanie; Sinopharm și Sinovac în China; și Gamaleya din Rusia.
  Post
  Un lucrător din domeniul sănătății primește un vaccin Covid-19 la un centru comunitar de sănătate din Nanjing, în provincia Jiangsu din estul Chinei. Foto: XinhuaUn lucrător din domeniul sănătății primește un vaccin Covid-19 la un centru comunitar de sănătate din Nanjing, în provincia Jiangsu din estul Chinei. Foto: Xinhua
  Un lucrător din domeniul sănătății primește un vaccin Covid-19 la un centru comunitar de sănătate din Nanjing, în provincia Jiangsu din estul Chinei. Foto: Xinhua
  Milioane de oameni din zeci de țări au început să primească Covid-19vaccinuri ca parte a efortului de combatere a noului coronavirus care a infectat aproape 100 de milioane de oameni din întreaga lume. Este cea mai rapidă dezvoltare a vaccinului din istorie și una dintrecele mai mari provocări logistice lumea s-a confruntat.
  Iată un instantaneu al situației de până acum, de la dezvoltarea vaccinului la distribuție și câteva răspunsuri la întrebările frecvente despre modul în care funcționează.
  Înscrierea SUA pentru Covax este o „lovitură în braț” pentru schema de vaccin OMS
  22 ianuarie 2021

  Câte vaccinuri?
  Agențiile naționale de sănătate revizuiesc și acordă autorizații de utilizare de urgență pentru o serie de vaccinuri dezvoltate de diferite companii farmaceutice, iar programele de inoculare în masă se desfășoară în multe țări.

  Doar! Șase au fost aprobate până acum, utilizând tehnologii diferite și cu efecte secundare variabile. Au fost dezvoltate de: firma americană Moderna; Parteneriatul SUA-Germania Pfizer-BioNTech; Parteneriatul Oxford-AstraZeneca din Marea Britanie; Sinopharm și Sinovac în China; și Gamaleya din Rusia.
  Atenție si fi cu bagare de seama române! Organizatia Mondiala a Sănătății recomandă aprobarea de urgență ar trebui acordată numai după faza 3 – etapa finală – studii clinice, care implică mii de persoane, pentru a determina siguranța și eficacitatea vaccinurilor.
  Ar trebui ca oamenii, muncitorii să poarte măști în public si la locurile lor de munca?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...