Un scriitor din Polonia riscă închisoarea pentru că l-ar fi insultat pe președintele țării, un aliat al lui Donald Trump

Un scriitor polonez este pasibil de a intra la închisoare pentru că l-ar fi insultat pe președintele țării, Andrzej Duda, după ce acesta din urmă a făcut câteva comentarii referitoare la câștigarea alegerilor prezidențiale din SUA de către Joe Biden.

Jakub Żulczyk, scenaristul din spatele popularului serial TV Blinded by the Lights and Belfer, a declarat că procurorii l-au acuzat, în baza unui articol din Codul Penal, de faptul că l-a insultat pe șeful statului într-o postare pe Facebook, anunță The Guardian.

Scriitorul l-a numit „imbecil” pe președintele polonez, un aliat al lui Donald Trump, după ce au existat câteva comentarii referitoare la victoria președintelui american Joe Biden.

„Sunt, bănuiesc, primul scriitor din această țară care a fost judecat pentru ceea ce a scris”

În postarea sa din 7 noiembrie anul trecut, Jakub Żulczyk a comentat un tweet în care președintele Poloniei l-a felicitat pe Joe Biden pentru „campania prezidențială de succes”, dar a spus că așteaptă „nominalizarea de către colegiul electoral”.

Andrzej Duda, care este susținut de partidul „Dreptatea și Justiția” (Pis), a fost un aliat apropiat al predecesorului lui Biden, Donald Trump, care a contestat fără succes rezultatul alegerilor.

Aleksandra Skrzyniarz, o purtătoare de cuvânt din partea procurorilor din Varșovia, a declarat că au fost depuse acuzații împotriva unui bărbat cu numele de „Jakub Z.”.

„Inculpatul a fost acuzat că a comis un act de insultă publică la 7 noiembrie anul trecut pe un site de socializare împotriva președintelui Republicii Polonia, prin utilizarea unui termen recunoscut, în mod obișnuit, ca fiind unul defăimător”, a spus purtătorul de cuvânt.

Aceasta a adăugat că acuzația i-ar fi fost adusă la începutul lunii și că suspectul a fost audiat, dar „nu a recunoscut săvârșirea presupusei fapte, oferind totodată explicații”.

Polonia a fost criticată în mod repetat în legătură cu diferitele sale legi privind insultele, inclusiv o lege privind sentimentele religioase și o alta privind insultarea steagurilor Poloniei sau a altor țări.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Atac cu 130 de rachete în Tel Aviv. Ambasadorul Israelului în...

Ploaie de rachete lansate din Fâşia Gaza spre metropola israeliană Tel Aviv. Mişcarea islamistă Hamas a anunţat marţi seara că a lansat 130 de...

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...