Ungaria – țara din UE în care faci cel mai ieftin shopping pentru sărbători

Într-un astfel de context financiar precum cel pe care România îl traversează, cetățenii caută tot felul de alternative de a economisi bani. Mulți dintre aceștia au aflat faptul că prețurile din Ungaria sunt mult mai mici decât la noi. Astfel, cei aflați în proximitatea graniței cu Ungaria, precum cei din Timișoara, trec deseori granița pentru a face cumpărături în supermaketurile de la vecinii unguri.

În perioada următoare se estimează un val cereri uriașe din partea românilor care merg în Ungaria pentru cumpărăturile alimentare

Ne apropiem cu pași repezi de sărbătorile de iarnă, astfel că sesiunile de cumpărături sunt în toi. Dacă la noi prețurile s-au dublat și chiar triplat în unele cazuri, mulți români au găsit altă metodă de a se aproviziona decât din țara lor. Astfel, în contextul perioadei grele economice din Ungaria, acolo, prețurile la majoritatea alimentelor au fost plafonate. Ouăle, cartofii, uleiul, carnea, au rămas la prețuri mici în timp ce în România, toate au crescut.

Din acest motiv, ungurii se trezesc cu cetățeni din statele vecine care dau năvală în magazinele lor. De altfel, inclusiv pentru perioada următoare sunt estimate și mai multe cereri în acest sens.

Citește și Polonia păstrează TVA zero la alimente și în primul semestru 2023

Retailerii din Ungaria se aprovizionează din plin în această perioadă pentru a face față avalanșei de cumpărători. Bineînțeles că nu este avantajos pentru toți românii să facă un drum până în Ungaria. Totuși, cei aflați în localitățile din apropierea graniței pot face un popas la vecinii lor.

Cum a ajuns Ungaria în aceasta situație

Mulți experți vorbesc despre starea economică a acestui stat aproape ca de un dezastru. Aceștia arată cu degetul spre Viktor Orban care ar manageria prost sectorul financiar al acestei țări. Această situație a dus se pare la prăbușirea monedei locale.

Inflația s-a apropiat de 16% în septembrie. Cele mai mari scumpiri sunt la alimente

Astfel, cei din exterior ajung în Ungaria pentru a cumpăra orice în această perioadă. De pa alimente,  îmbrăcăminte, mobilier, electrocasnice și chiar combustibil auto.

Conform cursului actual al BNR, moneda Ungariei, forintul a atins pragul de 1,2044 lei.  În ultimele luni, forintul a avut oscilații uriașe în raport cu leul românesc de exemplu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...