Unii bucureșteni vor avea căldură în casă tocmai de Crăciun. Promite însuși primarul Nicușor Dan

Deși temperaturile sunt apropiate de zero grade, primarul general al Capitalei face un anunț care nu va înveseli atmosfera din sânul familiilor multor locuitori ai celui mai mare oraș din România. Din cauza interminabilelor probleme cu infrastructura energetică, unii bucureșteni ar putea avea căldură abia în apropierea Crăciunului. 

„Sunt la curent cu problemele termoficării, care s-au accentuat începând cu săptămâna trecută. Am avut şi azi o discuţie de lucru cu ELCEN şi Termoenergetica. Dincolo de problemele curente ale Termoenergetica (starea conductelor), înrăutăţirea de săptămâna trecută a venit de la capacităţile de producţie ale ELCEN, dintre care unele au avut dificultăţi la început de sezon rece. Acestea s-au remediat la sfârşitul săptămânii trecute la CET Progresul, se vor remedia la sfârşitul acestei săptămâni la CET Vest şi se vor remedia înainte de Crăciun la CET Sud. Tot în jurul Crăciunului, conform graficului, va porni şi centrala provizorie de la Titan”, a scris Nicuşor Dan, pe Facebook.

165 de imobile din cartierul Tineretului nu au căldură

Potrivit aplicației Termoalert, 165 de imobile din cartierul Tineretului nu au căldură la această oră. Sunt mai multe avarii, iar căldura va apărea în calorifere diseară, după orele 23.30. Căldură este impropriu spus, pentru că și atunci când Termoenergetica susține că este agent termic în zona Tineretului, caloriferele sunt doar foarte puțin călduțe, iar apa caldă aproape lipsește cu desăvârșire.

El a anunţat că în prezent se lucrează şi la avaria apărută în cursul dimineţii de luni, care afectează locuitorii din cartierul Tineretului.

Nicuşor Dan a asigurat de buna credinţă a celor care lucrează permanent ca bucureştenii să treacă iarna cât mai bine.

Citește și Aproape jumătate din București, fără apă caldă și căldură. Peste 4800 de blocuri afectate

„ELCEN livrează în prezent sub parametrii solicitaţi prin comandă din două CET-uri: CET Bucureşti Sud şi CET Bucureşti Vest. Echipele ELCEN fac tot ce se poate pentru ca revenirea în parametrii optimi să se realizeze în perioada imediat următoare. Prin prisma activităţii ELCEN şi ţinând cont de echipamentele ce vor fi în funcţiune în această iarnă în CET-uri, furnizarea agentului termic se va face neîntrerupt”, au scris reprezentanţii ELCEN, luni, pe pagina de Facebook a instituţiei.

Aceştia au atras atenţia că agentul termic livrat la temperaturi mai mici de cele două CET-uri ale ELCEN scade şi afectează într-o anumită măsură temperatura cu care ajunge apa în calorifere sau la robinetele din locuinţe, însă impactul nu este major, ci amplificat de „pierderile din reţeaua de termoficare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...