Unul dintre inculpații crimei odioase din Sibiu, în cazul Kreiner, va fi extrădat în România. Anunțul ministrului Justiției, Alina Gorghiu

Publicat: 20 apr. 2024, 13:15, de Cezar Andrei, în ACTUALITATE , ? cititori
Unul dintre inculpații crimei odioase din Sibiu, în cazul Kreiner, va fi extrădat în România. Anunțul ministrului Justiției, Alina Gorghiu
Unul dintre inculpații crimei odioase din Sibiu, în cazul Kreiner, va fi extrădat în România

Unul dintre inculpații crimei odioase din Sibiu, în cazul Adrian Kreiner, va fi extrărdat în România, a anunțat sâmbătă ministrul Justiției, Alina Gorghiu. Procedurile de extrădare vor începe de luni.

Unul dintre inculpații crimei odioase din Sibiu, în cazul Kreiner, va fi extrădat în România

Vineri a avut loc termen la instanța din Irlanda, iar unul dintre fugari, Marina Cristian Minae, a consimțit la predare, a precizat Alina Gorghiu într-o posatare pe pagina sa de Facebook.

„Asta înseamnă că de luni vom începe procedurile de predare. Poliția Română, ANP, Ministerul Justiției, vă asigur că vor fi foarte atente, astfel încât întreaga procedură de predare să se deruleze în bună regulă”, a transmis ministrul Justiției.

Pe data de 6 noiembrie 2023, omul de afaceri Adrian Krainer a fost bătut și jefuit în propria casă de trei indivizi. Hoții i-au furat ceasuri în valoare de 200.000 de euro. În locuința afaceristului se mai aflau iubita acestuia și fiica lui.

Doi dintre cei trei indivizi care l-ar fi ucis au fost prinşi în Marea Britanie, unul în Scoţia – Laurenţiu Ghiţă, altul în Irlanda de Nord – Marian Cristian Minae.

Cel de-al treilea suspect, Cosmin Costinel Zuleam, se află în continuare în libertate. Un complice al criminalilor, Ilie Sitaru, cel care i-a ajutat cu transportul pe criminali, a fost prins în țară și condamnat la 3 ani cu suspendare pentru favorizarea făptuitorului.

Cum s-au petrecut faptele. Date din rechizitoriul procurorilor

„În data de 06.11.2023, în jurul orei 02:30, persoane necunoscute au pătruns prin efracție în curtea imobilului și ulterior în interiorul imobilului unde se afla persoana vătămată Kreiner împreună cu fiica sa și concubina sa.

Asupra persoanei vătămate Kreiner, care se afla la parterul locuinței, au fost exercitate multiple acte de violență la nivelul capului, trunchiului precum și membrelor, după care a fost legată cu mâinile la spate și posibil sufocată cu un covor, persoana vătămată fiind descoperită de organele de poliție la ora 03:04 în stare de inconștiență cu pulsul foarte scăzut, fiind necesară efectuarea manevrelor de resuscitare care au fost începute de către organele de poliție si continuate de către echipajul medical”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

Suspecții au fost filmați de camerele de supraveghere în timp ce părăseau vila omului de afaceri, după ce au furat cele câteva ceasuri de valoare.

„La ora 02:58, unul dintre autori iese afară din imobil, merge pentru câteva secunde la colțul din față al casei, după care intră înapoi în imobil. La ora 02:59, același autor iese din nou din imobil şi escaladează zidul din spate ce împrejmuiește imobilul, chiar în dreptul camerei de supraveghere care îi surprinde parțial fața (zona ochilor si a nasului), iar după aproximativ 40 de secunde, acesta sare înapoi în curte şi intră în imobil, după care imediat se poate observa cum toți cei trei autori părăsesc locuința și curtea victimei, la ora 03:00, prin același loc prin care au și intrat”, au mai arătat procurorii.