Ursula von der Leyen se arată optimistă în privința aderării României la Schengen

Oficialii europeni dau speranțe României că va intra în Schengen în 2023. Preşedintele Consiliului European, Charles Michel şi preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen sunt de părere că o decizie în privinţa aderării României şi Bulgariei la Schengen poate fi luată în cursul anului viitor.

„Am avut ocazia să avem o discuţie politică despre aderarea la Schengen a Bulgariei şi României şi sunt optimist că o decizie în privinţa lor poate fi luată în cursul anului 2023. Am simţit angajamentul politic de a lucra pentru a face progrese şi sincer sper că vom putea să facem să se întâmple asta în cursul anului 2023”, a declarat preşedintele Consiliului European, Charles Michel.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și-a exprimat sprijinul față de România şi Bulgaria: Vreau să le spun: vă sprijinim deplin pentru aderarea dvs. la Schengen, vom continua să lucrăm neobosit pentru a o face posibilă cât mai curând în cursul anul viitor.

Următorul Summit va avea loc în perioada 9 şi 10 februarie, se va discuta despre subiectul delicat al migraţiei, o temă asupra căreia Austria a insistat şi pentru care a blocat aderarea României şi Bulgariei la Schengen.

1 COMENTARIU

  1. A mica aminare ce ofera Uniunii Europene , Romaniei si Presedintelui Iohannis aducerea in discutie a unor teme europene extrem de importante adincind nevoia de decuplare totala de Rusia si de a arata tuturor (25 de natiuni ne sprijina in acest demers ) impactul negativ al deciziilor unor efemeri conducatori din statele membre ale Uniunii ce inca doresc a ramine agatati in trecut.Concomitent , o data cu apartita acuzelor de coruptie , UE pune in pagina o noua abordare ce nu va mai permite aparitia unor astfel de cazuri .Nu trebuie insa sa evitam prin a arata cum Romania are nevoie de o resetare a tuturor deciziilor ce contin apararea frontierelor Europene eliminind si multiple momente de coruptie existente in tara .Poate , cine stie , pina la urmatorul Summit JAI decizia luata prin unanimitatea voturilor in dauna deciziei majoritatii sa devina istorie sau in cazul Austriei poate actuala guvernare sa piarda puterea .Fie una ,fie cealalta , ne-ar favoriza si pe noi si pe bulgari .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Dănuț Păle ține CV-ul la secret. A dezvoltat o afacere de...

Afacerile de tip cartel au devenit o normalitate în România. În timp ce directorii sau șefii din instituții semnează pentru contracte din bani publici...

Dragnea Adonis, directorul de la DSVSA Buzău, a divorțat de soție...

Dragnea Adonis Laurențiu, directorul DSVSA Buzău, este doar unul dintre cei trei membrii ai familiei Dragnea care se înfruptă din salarii de peste 10.000...