Ursula von der Leyen se arată optimistă în privința aderării României la Schengen

Publicat: 16 dec. 2022, 11:30, de Mariana Olteanu, în POLITICĂ , ? cititori
Ursula von der Leyen se arată optimistă în privința aderării României la Schengen
Ursula von der Leyen

Oficialii europeni dau speranțe României că va intra în Schengen în 2023. Preşedintele Consiliului European, Charles Michel şi preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen sunt de părere că o decizie în privinţa aderării României şi Bulgariei la Schengen poate fi luată în cursul anului viitor.

„Am avut ocazia să avem o discuţie politică despre aderarea la Schengen a Bulgariei şi României şi sunt optimist că o decizie în privinţa lor poate fi luată în cursul anului 2023. Am simţit angajamentul politic de a lucra pentru a face progrese şi sincer sper că vom putea să facem să se întâmple asta în cursul anului 2023”, a declarat preşedintele Consiliului European, Charles Michel.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și-a exprimat sprijinul față de România şi Bulgaria: Vreau să le spun: vă sprijinim deplin pentru aderarea dvs. la Schengen, vom continua să lucrăm neobosit pentru a o face posibilă cât mai curând în cursul anul viitor.

Următorul Summit va avea loc în perioada 9 şi 10 februarie, se va discuta despre subiectul delicat al migraţiei, o temă asupra căreia Austria a insistat şi pentru care a blocat aderarea României şi Bulgariei la Schengen.