Vlad Voiculescu: Raed Arafat m-a asigurat că unitățile mobile ATI sunt verificate la fiecare două luni și că toate condițiile tehnice sunt îndeplinite

Vlad Voiculescu, ministrul USR-PLUS al Sănătății, a declarat, marți, că a fost asigurat de șeful DSU, Raed Arafat, că unitățile mobile ATI sunt verificate la fiecare două luni, iar toate condițiile tehnice sunt îndeplinite.

Avem indicații că defecțiunea e dinăuntrul TIR-ului, dar nu putem ști sigur, de asta e o anchetă în curs. Cert e că toate ventilatoarele s-au oprit deodată. Din explicațiile pe care le-am primit de la dl doctor Arafat, de la Departamentul pentru Situații de Urgență, care a  achiziționat aceste TIR-uri și care le are în operare împreună cu spitalul, știm că a fost o problemă care ține de presiunea oxigenului și că asta ar fi dus sau ar fi putut duce la oprirea tuturor ventilatoarelor. Am avut discuția asta cu dl doctor Arafat de la DSU. M-a asigurat că aceste unități sunt verificate la fiecare două luni, m-a asigurat că toate condițiile tehnice sunt îndeplinite. E un lucru pe care, evident, îl verifică și Direcțiile de Sănătate Publică. De asta am cerut azi toate avizele, avizele sunt în ordine, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să vedem exact ce s-a întâmplat acolo. Ancheta ar trebui să ne arate exact care au fost cauzele tehnice. Dacă a fost o chestiune de natură tehnică, ce ține de echipamente, sau mai degrabă o greșeală umană”, a declarat Voiculescu, citat de B1.

Precizările vin în contextul în care, luni, trei pacienți COVID internați în unitatea mobilă ATI a spitalului ”Victor Babeș” au murit din cauza unei defecțiuni la instalația de oxigen.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...