„Vom avea şi deplasări în zonele de conflict”: Marcel Ciolacu, despre vizita pe care o va face în Ucraina

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a vorbit despre vizita pe care o va face în Ucraina, în perioada următoare.

Nu ştim exact dacă pe 27 aprilie (n.r. – va merge la Kiev), dar categoric se va merge la Kiev şi este stabilit în acest moment şi traseul şi mare parte din întâlniri. Am fost invitat atât eu cât şi preşedintele Senatului şi era normal să avem o abordare comună, cel puţin diplomatic este corect să ai o abordare comună şi o să mergem împreună”, a spus Marcel Ciolacu, la DCNews TV.

Întrebat dacă se vor întâlni şi cu preşedintele Volodimir Zelenski, acesta a mai spus: “Este în calendar şi credem că se va concretiza şi această întâlnire, mai ales după discursul ţinut în Parlamentul României. Vom avea şi deplasări în zonele de conflict şi în zonele cele mai afectate“.

Cât despre posibilitatea de a ridica şi problema minorităţii româneşti din Ucraina, Ciolacu a spus: “Este trecută pe agenda de lucru şi este normal. Minoritatea românească totuşi este implicată în acest război alături de cealaltă populaţie a Ucrainei şi toate minorităţile“.

Cîţu a confirmat vizita în Ucraina

Voi face o vizită oficială în Kiev, Ucraina, la invitaţia preşedintelui Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stafanciuk”, a scris Florin Cîţu, pe pagina sa de Facebook.

El precizează că va merge în zonele afectate de război. ”Voi merge în zonele afectate de război, inclusiv în cele în care armata Rusiei a comis atrocităţi. Voi discuta cu oficialii ucraineni despre implicarea României în planul de reconstrucţie al Ucrainei după război”, a mai scris Florin Cîţu.

Florin Cîțu este şi cel care a intermediat discursul președintelui Ucrainei în Parlamentul României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...