Zeci de poduri reabilitate de mântuială în Transilvania sunt în pericol de prăbuşire EXCLUSIV

Publicat: 08 ian. 2024, 18:39, de Ovidiu Zară, în Dezvăluiri , ? cititori
Zeci de poduri reabilitate de mântuială în Transilvania sunt în pericol de prăbuşire EXCLUSIV

Surse din interiorul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) ne-au dezvăluit, sub protecţia anonimatului, că zeci de poduri din Transilvania (judeţele Covasna, Harghita, Mureş) reabilitate anii trecuţi, din proiecte finanţate de la bugetul de stat sau din fonduri europene, sunt în pericol de a se prăbuşi în orice moment.

Motivul l-ar constitui slaba calitate a lucrărilor de consolidare efectuate de anumite companii care, având sprijin politic, au reuşit să subcontracteze de-a lungul anilor diverse contracte de infrastructură extrem de bănoase.

Sursele noastre susţin că majoritatea lucrărilor de consolidare la zeci de poduri ar fi fost făcute pe modelul lucrărilor “efectuate” la podul de la Luţca, situat în comuna nemţeană Sagna, care a fost consolidat până în noiembrie 2021 şi s-a prăbuşit ulterior, în luna iunie 2022, din cauza faptului că firma care a contractat lucrarea respectivă (Darcons SRL, deţinută în calitate de acţionar unic de Romică Rotaru, fost consilier judeţean PSD și tatăl fostului deputat PSD Alexandru Rotaru) a utilizat pentru consolidarea pilonilor polistiren expandat gletuit cu mortar, în loc să folosească beton.

Contactaţi pentru a oferi răspunsuri la această problemă majoră privind siguranţa circulaţiei rutiere în mai multe judeţe din Transilvania, oficiali ai CNAIR au refuzat să comenteze informaţiile noastre, lăsînd însă să se înţeleagă că informaţiile pe care le deţinem cu privire la pericolele care pândesc lucrările de mântuială efectuate sunt reale. Vom reveni cu amănunte!