Zeci de sirieni au fost reţinuţi pentru atentatul din Istanbul

Poliția turcă a arestat 47 de persoane pentru atentatul din Istanbul care a avut oc duminică pe bulevardul Istiklal, soldat cu moartea a şase persoane şi rănirea altor 81. Printre aceștia a fost arestată și femeia care se presupune că a plantat bomba. 

La interogatoriu, femeia de origine siriană, Ahlam Albashir, le-a spus polițiștilor că a fost instruită ca ofițer special de informații din organizația PKK și că a intrat în Turcia din regiunea Afrin, aflată în nord-vestul Siriei.

Ministrul turc de interne, Süleyman Soylu, a declarat luni dimineaţa că atacul a fost planificat într-un oraş cu majoritate kurdă din nordul Siriei şi i-a învinovăţit pe militanţii Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) şi Unităţile de Apărare a Poporului (YPG).

Turacia, SUA şi UE etichetează PKK-ul ca fiind grup terorist. YPG are legături cu PKK, dar face parte din Forţele Democratice Siriene, susţinute de SUA, care au luptat împotriva militanţilor IS în nordul Siriei, de unde și diferendele dintre SUA și Turcia pe această temă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...