Zeci de sirieni au fost reţinuţi pentru atentatul din Istanbul

Poliția turcă a arestat 47 de persoane pentru atentatul din Istanbul care a avut oc duminică pe bulevardul Istiklal, soldat cu moartea a şase persoane şi rănirea altor 81. Printre aceștia a fost arestată și femeia care se presupune că a plantat bomba. 

La interogatoriu, femeia de origine siriană, Ahlam Albashir, le-a spus polițiștilor că a fost instruită ca ofițer special de informații din organizația PKK și că a intrat în Turcia din regiunea Afrin, aflată în nord-vestul Siriei.

Ministrul turc de interne, Süleyman Soylu, a declarat luni dimineaţa că atacul a fost planificat într-un oraş cu majoritate kurdă din nordul Siriei şi i-a învinovăţit pe militanţii Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) şi Unităţile de Apărare a Poporului (YPG).

Turacia, SUA şi UE etichetează PKK-ul ca fiind grup terorist. YPG are legături cu PKK, dar face parte din Forţele Democratice Siriene, susţinute de SUA, care au luptat împotriva militanţilor IS în nordul Siriei, de unde și diferendele dintre SUA și Turcia pe această temă.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole