Trei morți cauzate de COVID au provocat noi restricții draconice în China

Autoritățile din Beijing au introdus cel mai sever test de Covid, după ce au fost înregistrate primele decese cauzate de coronavirus în şase luni. Însă, restricțile nu se termină aici.

În ultimile zile, trei persoane din Beijing și-au pierdut viața, după ce au fost infectate cu covid-19. În total, numărul persoanelor infectate se ridică la 5.229. Numărul mare de decese a determinat autoritățile să ia măsuri, astfel că unele zone ale oraşului au fost din nou închise. Decesele au survenit pe fondul unor proteste față de politica chineză de „zero-Covid”. 

Prin această strategie, autoritățile din China vor să eradicheze focarele de infecție.Pentru ca strategiasă-și atingă scopul, milioane de oameni au fost închişi. Mai mult, cetăţenii care au fost testaţi pozitiv au fost puşi în carantină forţată.

În Beijing, oficialii au pus deja în aplicare un sistem de izolare în districtele Haidian şi Chaoyang, iar astfel magazinele, şcolile şi restaurantele au fost închise.

Vizați de aceste măsuri sunt însă și turiștii, care tranzitează țara. Cei care călătoresc în capitală vor trebui să se testeze în primele trei zile ale vizitei şi să rămână în casă până când vor primi undă verde.

Milioane de alte persoane din China se află, de asemenea, sub izolare Covid, în timp ce cazurile continuă să crească în ciuda eforturilor autorităţilor. Duminică, numărul de cazuri a ajuns  24.730 de cazuri noi. Un număr asemănător de cazuri a fost înregistrat în aprilie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...