Un copil a comandat la școală 15 kg de artificii și petarde

Publicat: 25 nov. 2022, 21:30, de Mariana Olteanu, în ACTUALITATE , ? cititori
Un copil a comandat la școală 15 kg de artificii și petarde

Un copil, în vârstă de 13 ani din Baia Mare a comandat 15 kilograme de artificii și petarde. Băiatul a cerut ca livrarea să fie făcută la școala unde învață.

Copilul a plasat comanda 20 noiembrie 2022. În formularul de comandă completat pe site, pentru livrarea coletului, băiatul a cerut ca livrarea să se facă la școală, iar plata să fie efectuată la ridicarea produselor.

Coletul mult așteptat de copil, a ajuns câteva zile mai târziu. La acel moment, băiatul l-ar fi rugat pe un coleg să ridice coletul. Pentru cele 15 kilograme, băiatul a plătit 380 de lei.

Însă, achizția neobișnuită a ajuns și în vizorul polițiștilor, de la Biroul de Ordine Publică Baia Mare – Compartimentul Proximitate, dar și cei din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, care i-au confiscat pachetul.

”Articolele pirotehnice din categoriile F1, F2, F3 şi F4, în cantitate totală de aproximativ 15 kilograme, au fost indisponibilizate urmând a face obiectul unei expertize criminalistice. În cauză, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile 1 și P1 către persoane care nu au împlinit vârsta de 18 ani și comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni”, a precizat IPJ Maramureș.

Pe numele tânărului a fost deschis un dosar penal pentru operațiuni cu articole pirotehnice, respectiv comercializarea lor.