Actorul Puiu Călinescu și-a găsit odihna sub o cruce ruginită și un mormânt în paragină

A adus milioane de zâmbete și a fost adorat de o generație întreagă. Puiu Călinescu, talentul imens care și-a găsit odihna în simplitate. Mormântul lui Puiu Călinescu a ajuns în paragină.

Mormântul lui Puiu Călinescu a ajuns în paragină

Cimitirul Bellu este plin de monumente și cruci somptuoase ridicate în memoria celor care au fost cunoscuți în viață. Aici își dorm somnul de veci nume celebre precum Stela Popescu, Marin Moraru, Ioan Lucian sau Radu Beligan. Pe renumita Alee a Artiștilor de la Bellu nu a mai încăput și mormântul lui Puiu Călinescu. Regretatul actor de un talent imens a primit un loc de veci într-un colț de cimitir.

În timp ce majoritatea numelor mari care se odihnesc aici au la cap monumente de marmură, imensul Puiu Călinescu are o cruce de fier și una de lemn…

Pe parcursul sezonului cald, mormântul ajunge într-o stare deplorabilă fiind năpădit de-a dreptul de buruieni. Angajații cimitirului aprind din când în când câte o lumânare la căpătâiul acestuia.

Așa a ajuns să arate casa Stelei Popescu după decesul actriței. Cine a moștenit imobilul?

Viață marcată de dramă a lui Puiu Călinescu

Alexandru Călinescu, după numele lui de scenă „Puiu” s-a născut în 1920. Din nefericire nu a avut parte de o familie aproape. Asta pentru că ambii părinți au decedat devreme. Mama acestuia s-ar fi îmbolnăvit subit cu o gripă, iar tatăl lui, actorul Jean Tomescu l-a renegat.

Puiu Călinescu a avut parte și de relația conflictuală cu rudele, implicând inclusiv episoade de agresiune. Despre acestea a povestit fiica lui, mai târziu.

Marele actor de comedie a reușit prin talentul lui să se ridice din propria cenușă și să ajungă foarte sus. Atât de sus încât a fost mereu comparat cu Louis de Funes.

Cine este soția lui Alexandru Arșinel

Puiu Călinescu a fost un familist convins

Drama din copilărie a marelui actor l-a determinat să pună bazele unei familii trainice. Puiu Călinescu a avut două fiice, doar una mai fiind momentan în viață. Pe una dintre ele, Silvia Călinescu a pierdut-o devreme. Aceasta a făcut o comoție cerebrală în apartamentul ei din Capitală.

Carmen Călinescu, cealaltă fiică  i-a cinstit mereu memoria având doar cuvinte de laudă despre tatăl ei.

Puiu Călinescu a murit cu zâmbetul pe buze

Cu siguranță oamenii veseli ascund în inimile lor cele mai mari drame. Regretatul Alexandru Călinescu a decedat în 1997 pe un pat de spital. Cadrele medicale au povestit că acesta  le-a spus glume până în ultimele momente de viață. A făcut un stop cardio respirator, iar astfel, cortina a căzut pentru totdeauna peste viața celui care a fost Louis de Funes al României.

1 COMENTARIU

  1. Nu conteaza prea mult ,starea mormantului ,care se poate remedia,ci numele de pe cruce.Citind numele scrise pe ele ,acesta iti poate spune ceva sau nu,despre persoana respectiva.Poti sa treci pe langa cavouri gen ,,garsoniera,,care nu ,,spun nimic,,sau in cazul simpaticului actor,de care ne amintim cel putin rolul din seria B.D. si la care putem aprinde o lumanare ca unei vechi cunostiinte !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...