Administratorul șef de la Romsilva, Adrian-Dănuț Apostu, pas cu pas, către ANI și Parchetul General

Chiar dacă PSD este la guvernare, tot UDMR dă ora exactă la Regia Națională a Pădurilor (RNP) – Romsilva prin intermediul unui administrator șef care este numai bun de ANI și Parchetul General.

Romsilva plagiază Salrom

Ceea ce se întâmplă la ora actuală cu numirea în fruntea Consiliului de Administrație de la RNP-Romsilva a lui Adrian-Dănuț Apostu este o situație identică cu ceea ce s-a întâmplat în urmă cu câțiva ani la Societatea Națională a Sării S.A. – SALROM (Directorul SALROM Constantin Dobre, pas cu pas către Parchetul General). Practic, atunci fostul director de la Salrom, Constantin Jujan, s-a propus în Consiliul de Administrație din care făcea parte și a votat ca să fie numit director general la SALROM

Cazul său a fost scanat de Agenția Națională de Integritate (ANI) și a ajuns la Parchetul General. La Romsilva, situația este trasă la indigo cu cea de la Salrom, numai este vorba de președintele Consiliului de Administrației de la RNP, Adrian-Dănuț Apostu.

Apostu centrează și tot el dă cu capul

În ședința Consiliului de Administrație de la Romsilva, unde președinte este Adrian-Dănuț Apostu, din data de 18 septembrie 2023, s-a aprobat, prin Hotărârea nr. 16, „desemnarea domnului Adrian-Dănuț Apostu în funcția de președinte al Consiliului de Administrație al Regiei Naționale a Pădurilor-Romsilva” (vezi documentul în facsimil). Practic, CA de la RNP din care face parte Adrian-Dănuț Apostu, fiind și președinte, propune și aprobă numirea acestuia în fruntea bordului administrativ de la Romsilva. Adică, Apostu a votat ca el să fie președinte și tot el a semnat că este președintele CA de la RNP. Ca atare, el a centrat și tot el a dat cu capul!

Adrian-Dănuț Apostu, omul lui Veștea și al UDMR de la butoanele Romsilva

PUTEREA a semnalat că imediat după instalarea cabinetului Orban, în fruntea bordului administrativ de la Romsilva este impus Adrian-Dănuț Apostu, susținut de liderul PNL Brașov, Adrian Veștea, dar, mai ales de un lider UDMR și un influent om de afaceri maghiar în domeniul vânătorii și nu numai. De fapt, Apostu este unul din acționarii și managerii parcului de dinozauri de la Râșnov, Dino Parc. Ulterior, prin venirea senatorului Barna Tanczos la conducerea Ministerului Mediului, Romsilva a trecut sub controlul total al UDMR,  dar Adrian-Dănuț Apostu a rămas la butoanele bordului administrativ de la RNP. De la numirea în februarie 2020, Adrian Dănuț Apostu este menținut provizoriu în fruntea CA de la Romsilva cu mandat de patru luni, prelungit ulterior cu două luni și tot așa de trei ani de zile!

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole