Altă sinucidere în rândul magnaților ruși! S-a sinucis și Ravil Maganov, președintele Lukoil!

Sinucidere? Altă sinucidere printre magnații ruși? În ultima vreme, au mai fost cel puțin cinci cazuri de astfel de ieșiri din scenă a unor oameni de la vârf din Rusia. Ce fumează oamenii ăștia de se… sinucid la greu?

Întreb pentru că președintele Lukoil, Ravil Maganov, a murit joi de dimineață, după ce a căzut de la o fereastră situată la etajul șase al spitalului de lângă Moscova, unde era internat. Spital al administrației prezidențiale din Rusia… Zice-se că Maganov a făcut înainte un atac de cord. Și luase antidepresive.

Adică, așa zice Tass, agenție rusă de presă. Și, pe fondul ăsta, s-a aruncat pe geam. Tragedia s-a întâmplat în jur de ora 7.30. Conform Tass, Ravil Maganov s-a sinucis în timp ce era internat la Spitalul Clinic Central, o unitate medicală la vest de Moscova. „Șeful consiliului de administrație al Lukoil, Maganov, s-a sinucis în Spitalul Clinic Central Marshala de pe strada Timoșenko.

A fost internat pentru un atac de cord. În plus, luase antidepresive”, relatează sursa citată, care are, la rându-i, alte surse. Potrivit presei ruse, președintele Lukoil primise un diagnostic nu tocmai bun, ca să nu zic că era foarte îngrijorător. O boală cardiovasculară severă. Care nu prea are șanse, cu tot tratamentul, să se mai amelioreze. Asta l-ar fi împins pe președintele Lukoil la această sinucidere.

Asta e varianta oficială. În unele cercuri se vorbește despre faptul că, deși fusese premiat și medaliat, Maganov nu prea mai era văzut bine de Kremlin. Căci, încă din  martie, după izbucnirea… operațiunilor speciale ale Moscovei în Ucraina, consiliul de administrație al Lukoil, al cărui președinte era, a cerut printr-un comunicat „încheierea rapidă a conflictului armat” din Ucraina și și-a exprimat „empatie sinceră pentru toate victimele”.

„Susținem cu tărie căutarea unei încetări de durată a focului și a soluționării problemelor prin negocieri serioase și eforturi diplomatice. Lukoil, în toate activitățile sale, aspiră să contribuie la pace, relațiile internaționale, legăturile umanitare”, se arata în comunicat.

Ravil Maganov avea 67 de ani și lucra la Lukoil din 1993, la scurt timp după intrarea pe piață a companiei. Maganov a lucrat întâi în industria petrolieră a URSS, în anii 1980. După prăbușirea Uniunii Sovietice, a ocupat funcții de conducere în Lukoil. El a supravegheat sectorul de rafinare, producție și explorare, devenind președinte în 2020. Lukoil, a doua mare companie petrolieră a Rusiei, nu a făcut încă declarații despre președintele său și despre moartea acestuia.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...