Aplicație ce semnalează neregulile din sistemul medical: „De Gardă”

Neregulile consemnate în unitățile medicale românești pot fi raportate, începând de sâmbătă, într-o aplicație dezvoltată pentru telefoanele mobile inteligente. „De Gardă” își propune să le transforme în campanii punctuale sau să le sesizeze public, prin intermediul mass-media.

Maternitatea Giulești, Colectiv, Piatra Neamț: după fiecare catastrofă din sistemul medical, atenția publică se îndreaptă spre minusurile sistemului, care devin, brusc, mai vizibile. Tu, ca angajat în spital, vezi însă zilnic toate neregulile. Poate te-ai obișnuit cu lipsa de echipamente sau corupție, dar noi suntem aici să-ți amintim că există mereu soluții, atâta timp cât există implicare și voință. Căci nu vrem să așteptăm următoarea tragedie ca să punem presiune pe decidenți pentru a reforma, urgent, sistemul”, susțin reprezentanții Funky Citizens, unul dintre dezvoltatorii aplicației.

Prin intermediul „De Gardă” pot fi raportate, simplu și anonim, orice nereguli, fără niciun fel de limită de timp.

Raportările vor fi luate în calcul pentru campanii de advocacy punctuale, care își propun să îndrepte situația sesizată sau vor fi trimise către jurnaliștii de investigație parteneri. Există și un mic ghid al avertizorului de integritate, precum și extrase din legislația muncii și cea din domeniul sanitar, ce subliniază drepturile personalului sanitar.

Aplicația este realizată de Funky Citizens în colaborare cu European Journalism Fund și The Bleack Sea Trust for Regional Cooperation.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scandal la Brăila: Primăria acuzată de fraudă cu fonduri europene în...

Primăria Brăila se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că a folosit Festivalul Peștelui, un eveniment finanțat din fonduri...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...