Autoritățile sanitare norvegiene: Este prea devreme pentru a spune dacă vaccinul AstraZeneca provoacă cheaguri de sânge

Autoritățile sanitare din Norvegia au anunțat că este încă prea devreme pentru a spune dacă există o legătură între administrarea vaccinului AstraZeneca și cele trei cazuri de sângerare, cheaguri de sânge și niveluri scăzute de trombocite raportate.

Norvegia a suspendat administrarea vaccinului AstraZeneca săptămâna trecută, după ce trei lucrători din domeniul sănătății au avut „simptome neobișnuite” după ce au fost imunizați, iar unul dintre cei trei lucrători a murit, anunță agenția Reuters.

„Pe baza informațiilor pe care le avem acum, nu știm dacă există o legătură între simptomele raportate și vaccinul AstraZeneca”, a declarat Camilla Stoltenberg, șeful Institutului Norvegian de Sănătate Publică (FHI), în cadrul unei conferințe de presă.

FHI a analizat numărul de astfel de cazuri în populațiile vaccinate și nevaccinate pentru a face comparații.

Autoritățile așteaptă, de asemenea, concluziile Agenției Europene pentru Medicamente (EMA), înainte de a decide dacă vor relua campania de vaccinare cu serul AstraZeneca.

EMA a declarat săptămâna aceasta că nu există niciun motiv pentru a nu recomanda în continuare imunizarea cu serul AstraZeneca, unul din cele patru vaccinuri pe care le-a aprobat.

Organizația Mondială a Sănătății a declarat miercuri că beneficiile vaccinului AstraZeneca sunt mai mari decât riscurile sale și recomandă administarea serului în continuare.

Citește și:

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole