Zeci de mii de români și-au anulat programările pentru vaccin. AstraZeneca, folosit în continuare în România

În timp ce multe țări europene au suspendat vaccinarea cu AstraZeneca, România continuă să administreze acest ser cetățenilor.

Decizia de a continua vaccinarea cu AstraZeneca a fost luată, luni, în România. Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, spune că a fost una dintre cele mai grele decizii luate.

„Mai multe țări au decis suspendarea vaccinării cu un loc de vaccin AstraZeneca sau suspendarea completă a vaccinării cu acest vaccin. Sunt 13 state la nivel european care au decis suspendarea unui singur lot, 7 care au decis continuarea și 15 state au decis suspendarea totală a vaccinării cu AstraZeneca. De asemenea, Marea Britanie, Canada și Australia au decis continuarea vaccinării cu AstraZeneca. România a decis continuarea, la acest moment, a vaccinării cu vaccinul AstraZeneca, vaccin aprobat de Agenția Europeană a Medicamentului și față de care Agenția Europeană a Medicamentului și-a menținut recomandarea – beneficiile vaccinării sunt mai mari decât riscurile. Astăzi, Agenția Europeană a Medicamentului reevaluează toate datele și vom avea joi o concluzie”, afirmă Valeriu Gheorghiță.

Și premierul susține continuarea vaccinării cu AstraZeneca.

„Sunt 230.000 de români care s-au vaccinat cu AstraZeneca și sunt bine. A fost o decizie luată de specialiști să continuăm vaccinarea. Este o decizie bună, dacă vă uitați la ce spune Agenția Europeană a Medicamentului. Campania de vaccinare trebuie să continue”, a declarat Florin Cîțu.

În ultimele 24 de ore, 33.000 de persoane au anulat programările pentru vaccinarea cu AstraZeneca

Citește și:

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole