Bergamot Development, companie deținută de Impact, a luat un credit de 5,7 mil. euro de la Libra Bank

Publicat: 12 mart. 2021, 10:30, de Răzvan Zamfir, în Imobiliare
Bergamot Development, companie deținută de Impact, a luat un credit de 5,7 mil. euro de la Libra Bank

Bergamot Development, companie deținută de Impact, dezvoltatorul Greenfield Residence sau Luxuria, a primit, luna aceasta, un credit de 5,7 milioane de euro de la Libra Internet Bank. Rambursarea sumei împrumutate se va realiza trimestrial pe o perioadă de 36 de luni, după cum anunță Impact pe Bursă.

Valoarea totală a creditului este de 5.768.727 euro și are ca scop refinanțarea creditelor acordate de Impact Developer către Bergamot Developments pentru dezvoltarea de proiecte rezidențiale.

Bergamot Developments garantează îndeplinirea obligațiilor asumate printr-o ipotecă pe 50 de apartamente din Luxuria Residence. De asemenea, Bergamot a ipotecat către Impact creanțele rezultate din asigurări și antecontracte/contracte de vânzare pentru cele 50 de apartamente și garantează și cu conturile sale deschise la Libra Bank.

Impact dezvoltă proiectele rezidențiale: Luxuria Residence cu 630 de apartamente, Greenfield Residence cu circa 7.000 de apartamente și dezvoltare programată până în 2028, Greenfield Timișoarei cu 1.437 de apartamente, toate trei în București, Boreal Plus din Constanța, cu 691 de apartamente, Greenfield Copou din Iași, cu circa 800 de apartamente, aflat în planificare.

Impact e controlată de omul de afaceri Gheorghe Iaciu, care deține și spațiul comercial Expo Market Doraly. Compania a înregistrat în anul 2020 venituri din vânzarea proprietăților imobiliare în valoare de 42,7 milioane euro, în creștere cu 29,4% față de anul 2019