Bianca Drăgușanu, Revelion cu manele alături de Gabi Bădălău la Bolintin Vale

Publicat: 02 ian. 2023, 09:43, de Vlad Stefan Orjan, în LIFESTYLE , ? cititori
Bianca Drăgușanu, Revelion cu manele alături de Gabi Bădălău la Bolintin Vale

După un an cu multe turbulențe apărute în familia Bădălău, Revelionul i-a prins împreună pe Bianca Drăgușanu și Gabi Bădălău. Blondina și fiul baronului de Giurgiu, Niculae Bădălău, au petrecut Anul Nou la un restaurant de lux din Bolintin Vale, o altă a afacere a familiei Bădălău.

Chiar dacă cei doi îndrăgostiți au petrecut Revelionul împreună, Bianca Drăgușanu a evitat să pună fotografii cu Gabi Bădălău pe rețelele de socializare, cel mai probabil în urma reținerii în arest socrului său, Niculae Bădălău.

Manelele și ritmurile lăutărești n-au lipsit de la petrecerea de lux. Defapt manelele au predominat toată seara. La miezul nopții, trecerea dintre ani a fost marcată de un fabulos foc de artificii. „La anul, dacă mă supăr, îl fac și mai tare”, s-a auzit, la un moment dat, pe fundal, în filmările Biancăi Drăgușanu, vocea lui Gabi Bădălău.

Restaurantul de lux pe care cei doi l-au ales este o afacere de familie a lui Bădălău, deținută de Sabina Bădălău, fiica lui Niculae Bădălău. Numai un candelabru a costat peste 100 de mii de euro.

Bianca Drăgușanu: I’m a little bit bitch

La un moment dat, într-o filmare a Biancăi Drăgușanu, diva de lux, care se iubește cu prințul de Bolintin, și-a pus o melodie care poate o reprezintă: “I’m skinny, I’m rich and a little bit bitch”, în traducere românească “Sunt slabă, sunt bogată și puțin târfă”.

De unde a avut fata lui Bădălău 4 milioane de euro pentru un restaurant de lux la Bolintin?

Sabina Bădălău, fiica baronului de Giurgiu, Niculae Bădălău, a investit 4 milioane de euro într-un salon de lux pentru evenimente festive. Domeniul din Bolintin Vale se întinde pe o suprafață de 1,5 hectare. Numai un candelabru a costat peste 100 de mii de euro. Întrebarea este de unde a avut Sabina Bădălău atâția bani, având în vedere că atât soțul, cât și tatăl său sunt angajați la Stat.

În urmă cu câțiva ani, Sabina Bădălău prelua afacerea familiei care începea să se contureze, un salon de lux pentru evenimentele festive ale bucureștenilor și giurgiuvenilor.

Investiția de aproximativ 4 milioane de euro se rezumă la construcție, grădină, infrastructură și dotări, însă cea mai mare sumă a fost direcționat în amenajarea saloanelor interioare.

Domeniul familiei Bădălău se întinde pe o rază de 1,5 hectare și un luciu de apă de aproximativ 200 de metri pătrați.

Am contactat-o și noi pe Sabina Bădălău pentru a ne dezvălui sursa de finanțare pentru domeniul Monato de la Bolintin, însă, până la publicarea acestui articol, nu am obținut niciun răspuns.

Surse apropiate ale familiei Bădălău, ne-au declarat sub protecția anonimatului că „imperiul” de la Monato ar fi costat, de fapt, 7.4 milioane de euro, însă informația va rămâne invazivă până la confirmarea sa.

Aranjamente florare de zeci de mii de euro la nunta Sabinei

Sursă foto: Facebook

Sabina Bădălău la Monato și-a făcut nunta tot la Monato, anul acesta, când s-a căsătorit cu Răzvan Alexandru Marica, angajat în trecut în Consiliul de Administrație TAROM. Doar privind fotografiile ne putem da seama de cheltuielile exorbitante ale evenimentului. Doar pe flori, fata lui Bădălău a cheltuit extrem de mulți bani.

Florarii estimează că numai aranjamentele florale de la nunta Sabinei Bădălău și a lui Marica Alexandru au costat câteva zeci de mii de euro.

Aranjamentele florare au fost asigurate aceeași florărie s-a ocupat și de nunta Elenei Băsescu, pe vremea când tatăl său, Traian Băsescu, era președinte, dar și de toate evenimentele private ale magnaților din țară.

Sursă foto: Facebook

,,Din fotografii putem observa că fiecare aranjament de pe mesele invitaților costă cel puțin 1.000 de euro. Mă uit și la acel candelabru care este plin de flori, nici nu pot să estimez cât de mult au costat florile și manopera, dar oricum, totul se ridică la câteva zeci de mii de euro bune, doar florile și manopera”, a declarat un designer florar, pentru Puterea.ro.

Gala Forbes la Bolintin

Sursă foto: paulantonescu.ro

Dacă în lume, prestigioasa revistă Forbes organizează gale la New York sau la Londra, în România, proprietarii licenței Forbes pentru țara noastră au organizat gala la Bolintin-Vale.

Sabina Bădălău a apărut chiar și în revista Forbes, unde lăuda restaurantul său de lux, spunând că a cheltuit pentru construcția lui cel puțin 4 milioane de euro. Potrivit fiicei lui Bădălău, doar un candelabru a costat peste 100.000 de euro.

Sursă foto: paulantonescu.ro

Se pare că familiei Bădălău îi place să se învârte printre magnați, având în vedere că Forbes a organizat chiar o gală la Monato, la Bolintin-Vale.

Sursă foto: paulantonescu.ro

Sabina Bădălău are vechime în contractele din banii publici

Sabina Bădălău a lucrat în trecut la Aeroportul Henri Coandă, ca director la departamentul de Conformare, Calitate, Siguranță și Mediu. Anterior ea a fost ,,asistent manager” la CNAIR, de unde a trebuit să demisioneze în urma unui scandal intern legat de faptul că nu trecea pe la serviciu.

În prezent, societatea comercială BALLROOM SAGA S.R.L. este deținută de Marica-Bădălău Sabina Ioana, are o cifră de afaceri de 1.137.260 RON și pierderi de 154.060 RON, cu un număr mediu de șapte angajați.

Societatea deținută de fiica lui Niculae Bădălău are la activ 12 achiziții directe cu statul, dintre care 11 cu Școala Gimnazială Nr.1 Bolintin Vale și una cu Școala Bolintin Deal. Societatea comercială și Școala Gimnazială Nr.1 Bolintin Vale au afișat în SEAP(Sistemul Electronic de Achizții Publice), achiziții cu o valoarea între 2 și 4 euro, însumând un meniu de catering sau spălarea lenjeriilor, prețul fiind unul unitar, ci nu întreaga sumă care s-a virat către societatea deținută de Sabina Bădălău.

O singură achiziție a fost făcută în condiții normale, achiziția cu Școala din Bolintin Deal, în valoare de 10.848 EURO, însumând ,,servicii catering si spălătorie lenjerii pentru grădinița Serviciile sunt necesare pentru a asigura masa si programul de somn pentru copiii inscriși la grădinița Bolintin Deal Cantitățile sunt stabilite după cum urmează: – catering 39 săptamâni x 5 zile x 20 copii = 3900 porții – spălătorie 39 săptămâni x 20 lenjerii = 780 lenjerii”.

Contactați de Puterea.ro, atât în scris, cât și telefonc, reprezentanții Școlii Gimnaziale Nr. 1 din Bolintin Vale nu au răspuns solicitărilor.

Totuși, în declarația de interese a tatălui, Niculae Bădălău, societatea figurează cu o achiziție publică prin încredințare directă de la Școala Nr.1 Bolintin Vale, pe o perioadă de 12 luni în valoare de 30.000 RON, contractul fiind încheiat la data de 15.09.2021, pentru prestări servicii/catering.

Niculae Bădălău a fost anchetat pentru spălare de bani

Baronul de Giurgiu, Niculae Bădălău, tatăl Sabinei, a deținut mai multe funcții cheie, atât în instituțiile statului cât și în PSD, a fost subprefect și prefect de Giurgiu, a obținut un mandat de deputat și două de senator, și a ocupat funcția de Ministru al Economiei. În prezent, deține funcția de Consilier de Conturi și Vicepreședinte al Autorității de Audit din cadrul Curții de Conturi a României.

Sursă foto: INQUAM PHOTOS/GEORGE CĂLIN

După unele anchete jurnalistice apărute în presă, Agenția Națională de Integritate a cerut în octombrie 2009 anchetarea lui Niculae Bădălău sub suspiciunea de spălare de bani, precum și fals în declarații. Însă, în ambele dosare a fost achitat. În anul 2013, Bădălău a fost trimis în judecată de procurorii DNA sub acuzația de trafic de influență. Acesta era suspect că ar fi susținut o societate comercială, aflată într-un circuit evazionistă să obțină fonduri de la Agenția de Plăți și Intervenții în Agricultură.

Sursă foto: cotidianul.ro

În anul 1988, Niculae Bădălău a fost condamnat la un an de închisoare cu executare la locul de muncă. Lucra la CAP ca subinginer și a furat patru saci cu grâu pe care i-a vândut unui localnic pentru 1200 de lei. Cu prilejul împlinirii vârstei de 70 de ani, dictatorul i-a grațiat pe toți cei condamnați la o pedeapsă mai mică de 10 ani, de care a beneficiat și Bădălău. Acesta a negat vehement că ar fi avut probleme cu justiția vreodată.

Averea la vedere a lui Niculae Bădălău

Potrivit ultimei declarații de avere, Niculae Bădălău, deține 4 terenuri, în comparație cu anul trecut atunci când deținea 6 terenuri, și două imobile, dintre care o locuință din Bolintin-Vale(860 mp.) și o casă de vacanță în Ogrezeni(441 mp.), potrivit declarației sale de avere.

De altfel, Niculae Bădălău deține bijuterii în valoare de 25.000 euro, opere de artă cu o valoare de 12.000 euro. Acesta încasează o indemnizație de la Curtea de Conturi în valoare de 317.741 de RON pe an.

Niculae Bădălău deține mai multe conturi și depozite bancare în valută, după cum urmează:

  • 660.058 EURO
  • 7.029 USD
  • 32.832 RON

După ce a împrumutat societatea deținută de fostul consilierul județean PSD Giurgiu – Grigore Dumitru, GENERAL BUILDING INTERNAȚIONAL S.R.L., în martie 2020 i-a fost restituită suma de 204.700 lei, potrivit declarației sale de avere din anul 2021.

Totodată, Niculae Bădălău a împrumutat GENERAL BUILDING INTERNAȚIONAL S.R.L. cu 204.700 de lei, infuzie de capital necesară pentru ca firma fiului său pe atunci, Radu Gabriel Bădălău, să poată câştiga în continuare contracte de la primăriile din judeţul controlat de baronul local, conform jurnalul.ro.

O parte din firmele lui Bădălău

Actualul nume al societății GENERAL BUILDING INTERNAȚIONAL S.R.L. a fost primit în septembrie 2009, prin rebotezarea firmei Miky&Company Impex S.R.L., care îşi mutase cu această ocazie şi sediul, din Bucureşti în Bolintin Vale. În iulie 2009, firma era preluată de Radu Gabriel Bădălău de la o anume Valerica Costachere, care la rândui o primise cu doar o lună înainte de la Mihaela Cristina State. 

O altă firmă a familiei Bădălău este N.B.G. S.R.L., înființată de soții Niculae și Rodica, este trecută în 2002 pe numele Ninei Pavel, care o înapoiază politicianului în anul 2009. În tot acest timp firma vinde cu 3 milioane de euro un teren cumpărat cu doar 12 mii de euro de la Rodica Bădălău. Această tranzacție a făcut obiectul unui dosar plimbat de la DNA la DIICOT, care s-a soldat cu neînceperea urmăririi penale pentru Niculae Bădălău. Totuși, fiul lui Bădălău deține în prezent firma N.B.G. SMART & SPECIAL CONSTRUCTIONS S.R.L.

Societatea GENERAL BUILDING INTERNAȚIONAL S.R.L. deține sediul social în Bolintin-Vale, Str. POARTA LUNCII, nr. 131, aici unde și-a desfășurat activitatea și N.B.G. S.R.L..

Rodica Bădălău, deține funcția de învățătoare la Școala Nr.1 Malu Spart și încasează anual suma de 46.266 RON. Aceasta mai deține în prezent societatea SABYX SRL, care a fost deținută în trecut de Gabriel și Sabina.

Cine este soțul Sabinei Bădălău

Răzvan-Alexandru Marica, actualul soț al Sabinei, a fost și el bine pus de socrul său în 2017, în Consiliul de Administrație al Tarom, fiind specialist pe investiții. În ultima declarația de avere de pe site-ul ANI(2017), Marica Răzvan Alexandru câștiga 10.320 de LEI pe an. Marica deține două terenuri în Bolintin Deal primite drept donație, unul cu o suprafață de 2300 de mp. și altul de 536 de mp. Ginerele lui Niculae Bădălău deține societatea comercială Samby Impex S.R.L., care a câștigat mai multe lucrări din bani publici.

Pe 13 octombrie 2022 societatea ginerului, a obținut o achiziție publică directă în valoarea de  74.099 EURO, de la Primăria Bolintin-Vale pentru ,,Lucrări de împrejmuire a parcului recreativ din orașul Bolintin-Vale”.

Achiziții cu circuit închis pentru familia Bădălău

PNDL 1: Prin firma General Building International S.R.L.Radu Gabriel Bădălău a beneficiat de 3 investiții în domeniul alimentării cu apă în localitățile Florești-Stoenești, Ghimpați și Iepurești. Valoare totală: 17.555.965 de lei (3,7 milioane de euro).

PNDL 2:  Bădălău Radu Gabriel a primit 9.620.984 de lei (peste 2 milioane de euro) pentru modernizare de drumuri în localitatea Florești-Stoenești.

Răzvan Alexandru Marica, ginerele lui Niculae Bădălău, a beneficiat de 5 contracte de alimentare cu apă, modernizare de drumuri și clădiri în localitățile Bucșani, Găiseni, Joița, Comana și Bolintin Vale. Lucrările au fost efectuate pe firma Samby Impex S.R.L., care a obținut o sumă totală de aproximativ 4,5 milioane de euro.

Pentru nașii fiului: 45 de milioane de euro

Sursă foto: replicaonline.ro

–  George și Paula Cușă sunt nașii lui Gabriel Bădălău (fiul baronului Niculae Bădălău). Ei au primit cele mai multe proiecte prin PNDL 1 și PNDL 2.

– 14 proiecte prin PNDL 1 au fost adjudecate prin 4 firme: GECOR PROD CONSTRUCT 94 S.R.L.(pe atunci sub numele de Gecor Călugăreni)Kirlie Group S.R.L.Anastamar Construct S.R.L. și G&M Road Building Enginering S.R.L.. Valoare totală: aproximativ 11,5 milioane de euro. Localitățile unde au fost efectuate lucrările: Băneasa, Comana, Mihai Bravu, Singureni, Mihăilești, Vedea, Stoenești, Valea Dragului.

– 22 de contracte prin PNDL 2, de pe urma cărora nașii lui Bădălău-junior au încasat 105.757.886,25 lei (aprox. 33 de milioane de euro).

Totalul proiectelor în cele două programe de la Ministerul Dezvoltării: 36.

Bani încasați: peste 45 de milioane de euro.