Când este cel mai bun moment pentru a cere o mărire de salariu?

Publicat: 06 feb. 2024, 12:50, de Mariana Olteanu, în LIFESTYLE , ? cititori
Când este cel mai bun moment pentru a cere o mărire de salariu?
salariu romania

Foarte mulți români se întreabă când este momentul oportun pentru a cere o mărire de salariu. Un specialist în HR a oferit răspunsul dar și câteva ponturi. Iată ce trebuie să știi despre mărirea de salariu!

Specialiștii în HR atrag atenția și susțin că măririle ar trebui să fie acordate în urma evaluării perfomanțelor. În acest fel, angajații nu ar trebui ”să bată la ușile lor și să ceară măriri salariale.”

„Cred că nu contează neapărat dacă suntem la primul job sau la al doilea sau la ultimul nostru job, pentru a cere o mărire de salariu.

E extrem de important și încurajez companiile să construiască o cultură organizațională în acest sens. Asta înseamnă că în momentul în care angajezi un om, fie că el este la primul job sau este senior, tu să știi ca angajator, din primă fază, după cât timp vei renegocia pachetul lui salarial și pe ce criterii măsurabile. 

Îmi doresc foarte tare ca toți oamenii de HR și toate companiile să înțeleagă că n-ar trebui să ajungă oamenii să bată la ușile lor și să ceară măriri salariale. 

De multe ori, oamenii nu știu după cât timp s-ar mări salariile la ei în companie. Ori predictibilitatea dă unui angajat și șansa să fie mult mai eficient la job, pentru că știe o dată pe an sau o dată la șase luni va fi o discuție de renegociere salarială.”, a declarat Ioana Petrea, specialist HR, marţi, la Antena 3 CNN.

Cel mai bun moment pentru a cere o mărere de salariu

Recomandarea specialiștilor în HR este ca mărirea de salariu să fie cerută o dată pe an.

”Dacă acele companii în care oamenii lucrează nu au o structură de evaluări de performanță stabilită calendaristic, atunci da, oamenii pot apela la departamentul de HR sau managerul lor direct făcând aceste solicitări. 

Însă în momentul în care deja se întâmplă asta, din punctul meu de vedere, omul pornește deja cu oarecare nemulțumire sau frustrare, pentru că are sentimentul că munca lui nu a fost văzută sau nu a fost apreciată.”