Care sunt cele mai periculoase șosele din România

Potrivit statisticilor, România se află în topul țărilor cu cea mai mare rată a mortalității pe șosele. În țara noastră sunt aproximativ 85 de decese la un milion de locuitori, conform statisticilor înregistrate în anii anteriori. Care sunt cele mai periculoase șosele din România.

Șoselele DN1 și DN2 sunt considerate printre cele mai periculoase din România. DN1 are o lungime de 627 de km, face legătura între București și Oradea și este considerată una dintre cele mai periculoase din țară. Pe această șosea au avut loc aproximativ 200 de accidente în urma cărora 56 de oameni au murit.

Care sunt cele mai periculoase șosele din România. Ce șosea e numită Drumul morții  

Printre cauzele creării accidentelor pe această șosea se numără oboseala, care dăunează concentrării șoferilor, motiv pentru care aceștia adorm la volan, întrucât drumul este unul lung.

Potrivit statisticienilor, anul pandemiei a redus accidentele de circulație în România, dar ne rămân drumurile proaste pe care mor, în continuare, prea mulți oameni. Cele mai multe accidente mortale au loc pe drumurile naționale, una dintre cauze fiind și infrastructura proastă.

De ce Transfăgărășanul e în topul drumurilor periculoase

Transfăgărășanul este considerat unul dintre cele mai bune drumuri din lume, potrivit lui Jeremy Clarkson, prezentatorul de la Top Gear.

Traseul este cunoscut și sub numele de DN7C, acesta traversează Munții Făgăraș, în Carpații Meridionali sau Alpii Transilvaniei, acolo unde  este și cel mai înalt vârf din România (Vf. Moldoveanu, 2.554m). Totodată traseul este considerat și cel mai înalt drum din țara est-europeană, cu 2.042 metri.

Transfăgărășanul face parte din topul drumurilor periculoase din cauza curbelor sale neterminabile, acolo viteza medie este de maxim 40 km/h.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...