Norii planetei Venus ar putea ascunde ceva (VIDEO)

Ar putea exista forme de viață care produc amoniac în norii lui Venus și care sunt „foarte diferite de orice am văzut”? Cercetătorii spun că da. Gazul incolor, un compus de azot și hidrogen, ar putea indica reacții chimice care ar face planeta, aflată la 47,34 milioane de kilometri de Pământ, mai locuibilă pentru viața extraterestră.

Potrivit oamenilor de știință, amoniacul este un deșeu obișnuit rămas de la organismele acvatice. Prezența sa în atmosfera superioară a lui Venus i-a derutat pe astronomi încă din anii 1970, iar aceiași oameni de știință cred că nu este produs de nicio forță cunoscută a lumii. Venus în sine este atât de fierbinte încât este de neconceput să existe forme de viață și, dacă există viață în nori, este probabil să fie microbi precum bacteriile Pământului, deși cu o compoziție chimică diferită de cea pe care am văzut-o pe planeta noastră sau chiar pe planetele învecinate, precum Marte.

Universitatea Cambridge a modelat un set de procese chimice

Venus, dimpotrivă, este diferită de orice altă planetă din sistemul solar. Universitatea Cambridge a modelat un set de procese chimice pentru a arăta că – dacă amoniacul este într-adevăr prezent – ​​ar declanșa o cascadă de reacții chimice care ar neutraliza picăturile de acid sulfuric din jur.

Dacă s-ar întâmpla acest lucru, ar crește aciditatea norilor de la -11 la zero; pe scara pH-ului acesta rămâne incredibil de acid, dar ar fi la un nivel pe care viața l-ar putea tolera. Pe Pământ există forme de viață care produc amoniac pentru a neutraliza mediul lor provocator, potrivit The Independent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Judecător unic în România: S-a pensionat a doua zi după ce...

Mişcare interesantă în Justiţia română, care devoalează interesele din dosarele cu miză. Judecătorul Nicolae Comaromi (FOTO) de la Tribunalul Timiş”, pensionat pe 22 decembrie...