Ce noi facilități vei avea prin platforma ghișeul.ro?

Pe Ghișeul.ro se pot plăti în prezent sute de taxe și se pot accesa servicii publice. De curând, MAI a facilitat și obținerea cazierului judiciar online pentru cei care nu mai doresc să facă un drum la secția de poliție. În curând, o nouă facilitate pentru cetățeni va fi disponibilă.

Contractul de muncă va putea fi verificat pe ghișeul.ro

Autoritățile au demarat un proces de conectare între Ghișeul.ro și Inspectoratul Teritorial de Muncă. În urma acestuia fiecare cetățean va avea acces la contractul individual de muncă.

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja a declarat că această inițiativă se va implementa foarte curând.

“Împreună cu ADR, noi, ca minister, am investit foarte mult efort în câteva instrumente de digitalizare. Și cred că le folosiți, nu zilnic, dar oricum, în mod uzual. Ghișeul.ro. este o platformă care are 1,7 milioane de utilizatori astăzi. Aș vrea să aibă 20 de milioane sau 15 milioane. Dar, oricum, față de acum 2 ani, numărul a crescut la 1,7 milioane de utilizatori. Vă spun că facem un efort constant de a adăuga noi funcționalități pe această platformă.

Recent cazierul judiciar online se obține gratuit. Sunt mulți oameni care și-au făcut cont pe ghișeu.ro. ca să-și scoată cazierul. După aceea au observat că au și plăți de făcut la bugetul local și la bugetul de stat, la ANAF. Deci așa funcționează un proces de digitalizare, de transformare digitală. În acest sens, împreună cu domnul secretar de stat (Cristian Vasilcoiu – secretar de stat la Ministerul Muncii – n.r.) căruia îi mulțumesc public, am început un proces de conectare între ghișeu.ro. și ITM. Practic ne dorim ca în perioada următoare fiecare utilizator din Ghișeul.ro, să poată avea acces la contractele individuale de muncă, cel puțin din 2011 până în prezent. În urma unei solicitări prin platforma Ghișeul.ro primește pe email contractele individuale de muncă, lucru care iarăși până acum se poate face doar la ghișeu”, a  mai spus Sebastian Burduja.

Ce poți plăti prin această platformă?

Accesând platforma ghișeul.ro, poți achita impozite și taxe stabilite de instituțiile publice înrolate în sistem. De exemplu mai poți plăti amenzile contravenționale cu deducerile aferente plății în 15 zile calendaristice.
De asemenea, pot fi efectuate plăți aferente prestării oricărui serviciu public, inclusiv oricărui serviciu comunitar de utilitate publică. Poți achita orice taxe aflate în legătură, directă sau indirectă, cu prestarea unui serviciu public.

Cum îți faci cont pe Ghișeul.ro?

Sunt doua metode prin care puteți obține datele de logare pentru ghișeul.ro:

Primăria unde aveți obligații de plată vă poate genera datele de logare în urma unei solicitării făcute de dvs in acest sens. Puteți solicita date de acces (utilizator și parolă) de la instituția publică la care aveți obligații de plată. Acest lucru este valabil doar dacă instituția este înregistrată în sistem și este activă pentru plata cu autentificare. Datele de contact ale Instituției publice le puteți accesa prin „click” pe denumirea instituției în Secțiunea Instituții înrolate.

Metoda online de obținere a datelor de logare. Accesați secțiunea “SOLICITĂ DATE DE ACCES” de pe prima pagina ghiseul.ro si parcurgeți etapele: “Verificare CNP”- “Validare card”- “Trimitere e-mail cu datele de logare”

* În cazul în care dețineți bunuri mobile sau imobile în mai multe localități, oricare dintre acestea vă poate pune la dispoziție datele de acces în Ghișeul.ro.
* Odată eliberate datele de acces de către o instituție publică nu mai puteți solicita și la o altă instituție publică.

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării și Autoritatea pentru Digitalizarea României au lansat și aplicația pentru mobil Ghiseul.ro. Aceasta poate fi descărcară:

AICI  – Google Play

AICI – App Store

Citește și: Gata cu statul la cozi! Cazierul judiciar se poate descărca online

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...