Ciolacu a decis cine nu va plăti impozit pe concediul medical! Se acordă și un ajutor de 2000 de lei

Publicat: 04 apr. 2024, 12:06, de Filon Stan, în SOCIAL , ? cititori
Ciolacu a decis cine nu va plăti impozit pe concediul medical! Se acordă și un ajutor de 2000 de lei
Ciolacu a decis cine nu va plati impozit pe concediul medical

Marcel Ciolacu a spus joi că problema concediilor medicale va fi rezolvată printr-o Ordonanță de Urgență care va stabili cine este scutit de la impozitul pe concediul medical.

Marcel Ciolacu a decis cine nu va plăti impozit pe concediul medical! Premierul a spus că va fi pregătită o Ordonanță de Urgență care va stipula exact cine nu va fi nevoit să plătească contribuția.

Ciolacu a decis cine nu va plăti impozit pe concediul medical

”Începem prin a rezolva, așa cum am promis zilele trecute, problema concediilor medicale. Introducem azi, prin ordonanță de urgență, scutirea de la plata contribuției sociale pentru indemnizațile de concediu medical în cazul mamelor cu copii bolnavi, a gravidelor, a pacienților cu afecțiuni oncologice și a cazurilor de urgență. Dacă este nevoie, chemăm toată conducerea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate să lucreze azi la Guvern. Trebuie să aprobăm azi acest act, fiindcă pentru oamenii aflați în suferință fiecare zi contează enorm”, a spus Marcel Ciolacu.

În plus, premierul Marcel Ciolacu a anunțat prin același proiect și un ajutor de stat. Mai exact, acesta va fi în valoare de 2000 de lei și va fi acordat o singură dată pentru fiecare nou-născut adus pe lume de mame cu venituri mici.

”Prin același proiect, sprijinim tinerele mame defavorizate, cu venituri mici sau aflate în situații critice de viață. România are cel mai mare număr de mame minore din Europa, astfel că această intervenție este extrem de necesară. Propunem un ajutor de 2.000 de lei, acordat o singură dată pentru fiecare nou-născut. Este un sprijin pe care îl extindem până în 2027, cu un buget de 120 de milioane de euro, din fonduri europene”, a explicat premierul.