City Point a primit certificarea LEED-ND

Point Development, subsidiara locală a grupului israelian Shikun & Binui, a finalizat cu succes procesul de certificare LEED pentru cea de a doua etapă de construcție a ansamblului rezidențial City Point. La finalul anului trecut proiectul a primit, din partea US Green Building Council, distincția LEED for Neighborhood Development: Plan and Design (LEED-ND). City Point devine astfel cel de-al șaselea proiect din Europa certificat LEED-ND și al treilea atestat la nivel Gold. Procesul de certificare a fost coordonat de Colliers România.

Demarate în 2019, lucrările de extindere ale proiectului presupun o investiție de 100 milioane de euro și vor fi încheiate în 2023. Faza II va livra peste 400 de unități dispuse în trei imobile cu regim de înălțime P+12E, respectiv P+18E, cărora li se adaugă 500 de locuri de parcare, mai mult de 6.000 de metri pătrați de spații verzi cu alei pietonale și pistă de alergare, construcții multifuncționale care vor acomoda facilități de tip SPA, sală de fitness și spații comerciale chiar în incinta complexului, dar și un spațiu deschis de co-working (co-working outdoors).

Deși atipic și dominat de incertitudini, 2020 a fost un an cu rezultate excelente pentru noi ca și companie, și mai ales pentru City Point. Obținerea certificării LEED reprezintă mult mai mult decât simpla implementare a unor practici sustenabile; este un angajament pe care ni l-am asumat încă de la lansarea proiectului și care, cred eu, ne-a transformat într-un exemplu de bune practici în industrie. Mai mult, segmentul rezidențial s-a dovedit extrem de rezilient, iar acest lucru s-a reflectat și în gradul mare de ocupare pe care l-am înregistrat în această nouă etapă de extindere – aproximativ 70% din totalul de apartamente aferente primului bloc al fazei II sunt deja contractate. De asemenea, avansăm în ritm alert cu lucrările de construcție și ne pregătim să finalizam anul acesta primele 107 unități”, a menționat Favi Stelian, Managing Director Point Development.

Prin amplasament, chiar în vecinătatea polului de birouri Barbu Văcărescu – Pipera și a centrului comercial Promenada, dezvoltatorul își propune descurajarea dependenței de șofat, în vreme ce standardul LEED-ND transpune conceptul de certificare Green dincolo de cladirea individuală, aplicându-l la scară urbană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...