Consumul regulat de legume cu frunze verzi îți poate crește rezistența musculară

Consumul regulat de frunze verzi te poate ajuta să-ți crești rezistența musculară, potrivit unui nou studiu. Participanții care au consumat legume bogate în nitrați, cum sunt spanacul, varza și salata verde, au avut o rezistență cu 11% mai mare a membrelor inferioare.  

Organismul transformă nitrații în oxid nitric, care poate dilata vasele de sânge, îmbunătățind fluxul sanguin și performanța fizică, scrie Healthline.
Cercetarea, care a fost publicată în Jurnalul de Nutriție, sugerează că mâncatul regulat de alimente bogate în nitrați, așa cum sunt legumele cu frunze verzi, poate stimula funcția musculară care, la rândul său, poate ajuta la prevenirea fracturilor.

La studiu, au luat parte 3.759 de australieni, fiind vorba despre o perioadă de 12 ani. Rezultatele au arătat că cei care au consumat cei mai mulți nitrați, ca de pildă spanac, varză și salată verde, au avut o rezistență cu 11% mai mare a membrelor inferioare, iar viteza lor de mers a fost cu aproape 4% mai rapidă comparativ cu cei care au mâncat mai puține legume cu frunze verzi.

Forța musculară este o componentă importantă a sănătății generale, ajutându-ne în sarcinile de zi cu zi, cum ar fi ridicarea obiectelor mai grele, mersul pe jos, ridicarea din pat etc.

Cercetătorii au descoperit că salata, spanacul, varza și sfecla au avut cele mai mari efecte asupra sănătății. Alte legume cu frunze bogate în nitrați includ fenicul, ridichi, pătrunjel, varză și rucola.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole