Controversatul Viorel Cataramă a fost reprimit în PNL!

Publicat: 26 apr. 2024, 15:49, de Andrei Ceausescu, în POLITICĂ , ? cititori
Controversatul Viorel Cataramă a fost reprimit în PNL!

Viorel Cataramă, cunoscut și ca patron al magazinelor de mobilă Elvila, revine în atenția publicului cu un istoric complex, care include nu doar implicări politice, ci și legături controversate cu regimul comunist și instituțiile de securitate.

Partidul Național Liberal a anunțat că l-a reprimit pe Viorel Cataramă, o figură controversată cu o istorie complexă. Potrivit unui comunicat al partidului, decizia a fost luată recent și a reîntregit un personaj emblematic al scenei politice românești din anii ’90.

Cataramă, cunoscut ca patron al magazinelor de mobilă Elvila, a fost în centrul atenției datorită implicării sale în politică și afaceri. Cu o carieră ce se întinde pe mai multe decenii, acesta a fost membru al Partidului Național Liberal încă din 1990, fiind activ și în alte organizații liberale.

Controversa în jurul lui Cataramă se adâncește în urma dezvăluirilor făcute de Colegiul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) în 2019. Documentele relevă că Cataramă a acționat ca informator al Securității în perioada comunistă, sub numele conspirative ”Voicu” și ”W”. Totuși, el nu a fost calificat oficial ca fiind colaborator al Securității.

În plus, Cataramă a fost în centrul unor controverse electorale, candidând la alegerile prezidențiale din 2019. Candidatura sa a fost respinsă de Biroul Electoral Central, care a ridicat semne de întrebare asupra autenticității unui număr semnificativ din semnăturile depuse.

De asemenea, Cataramă a fost subiectul unor acțiuni neobișnuite, cum ar fi îmbrățișarea intenționată a unui bolnav de coronavirus în 2020, într-o încercare de a demonstra lipsa de pericol a virusului.

În ciuda acestor aspecte, reintegrarea lui Cataramă în PNL a stârnit atât susținere, cât și critici din partea opiniei publice și a membrilor partidului. Într-un clip recent, Cataramă a exprimat dorința de a contribui la eforturile de consolidare a forțelor liberale de dreapta și de a susține organizațiile partidului în campaniile electorale viitoare.

Această decizie a PNL vine într-un context în care mai mulți lideri ai partidului au fost implicați în controverse legate de legăturile lor cu Securitatea comunistă, printre aceștia numărându-se Constantin Bălăceanu-Stolnici și Mircea Ionescu Quintus. Aceste conexiuni au generat dezbateri ample în societate și au ridicat întrebări cu privire la integritatea și transparența clasei politice românești.