Crește capacitatea de tratare a pacienților Covid-19: Urmează un ordin al Ministerului Sănătății

Mâine sau poimâine Ministerul Sănătății va emite un nou ordin care va stabili noile spitale care vor pune la dispoziție paturi la terapie intensivă pentru tratarea pacienților Covid-19, anunță premierul Ludovic Orban.

Premierul Ludovic Orban a avut, marți, o întâlnire de lucru la Ministerul Sănătăţii.

„Am discutat despre creşterea capacităţii de tratare în terapie intensivă. Am analizat posibilele soluţii. Obiectivul nostru este ca, în termen de o săptămână, să creştem cu peste 200 de locuri numărul de locuri din secţiile de terapie intensivă. De asemenea, ca pregătirea noilor secţii de terapie intensivă ale spitalelor care intră în funcţiune să fie extrem de riguroasă, toate sistemele să fie funcţionale, toate circuitele să fie respectate şi toate instalaţiile să funcţioneze corect. Am inventariat spitalele care urmează să intre în dispozitivul de luptă anti-COVID. În cursul zilei de mâine, cel târziu poimâine, va fi emis ordin ministrului Sănătăţii cu privire la aceste noi unităţi spitaliceşti care vor pune la dispoziţie paturi de terapie intensivă”, a afirmat Ludovic Orban.

Referitor la controalele care au loc în această perioadă în spitalele din toată țara, premierul a declarat: „Al doilea subiect îl cunoaşteţi. L-am discutat încă de duminică, este cel legat de derularea verificărilor făcute de echipele comune DSP şi inspectorate pentru situaţii de urgenţă. De asemenea, cu sprijinul tehnic al ISCIR şi CNCIR pentru a verifica conformitatea cu reglementările a funcţionării instalaţiilor de alimentare cu oxigen, instalaţiilor de alimentare cu vacuum, cu aer comprimat şi de asemenea situaţia alimentării cu oxigen, pentru că şi aici ne confruntăm cu o creştere dramatică a cantităţii de oxigen consumată şi spitalele trebuie să facă toate eforturile pentru a avea întreaga cantitate necesară pentru tratarea pacienţilor. Sigur că am mai discutat şi un alt punct, dar asupra acestui punct Preşedintele României va comunica după reuniunea de astăzi”. 

Toate secțiile de terapie intensivă din spitalele din toată țara sunt supuse controalelor în urma incendiului de la Spitalul Județean Piatra Neamț în urma căruia 10 persoane au murit și alte șapte au fost grav rănite.

Sâmbătă seară, în jurul orei 18,30, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ a avut loc un incendiu care a afectat secţia de ATI unde erau internaţi, în două saloane, 17 pacienţi. Incendiul s-a soldat cu 10 decese și șapte persoane grav rănite. Medicul de gardă a suferit arsuri extrem de grave încercând să-i salveze pe pacienții internați. Acesta a fost transportat duminică în Belgia.

Citește și

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole