Criptomoneda Squid, o mare țeapă, lansată de niște escroci anonimi

Criptomoneda Squid, al cărei nume a fost inspirat de serialul Squid Game de la Netflix, este o mare „țeapă”, lansată de niște escroci anonimi, care au dispărut cu 2,1 milioane de dolari.

Așa zisa criptomonedă a avut parte de o publicitate atât de mare, încât a crescut săptămâna trecută cu 75.000%, ajungând să coste 2.900 de dolari. În ultimele zile însă, au apărut tot mai multe rapoarte conform cărora cumpărătorii, care s-au îmbulzit să cumpere Squid, nu şi-au mai putut vinde monedele şi să-și încaseze profiturile pe singurul exchange disponibil, serviciul Pancakeswap, informează Business Insider. Totodată, utilizatorii platformei CoinMarketCap susţin că site-urile şi paginile de social media asociate token-ului SQUID nu mai funcționează. Potrivit documentelor proiectului SQUID, activul constituie o criptomonedă de tip play-to-earn inspirată de serialul sud-coreean, Squid game (Jocul calamarului),  difuzat de Netflix.

Preţul criptomonedei Squid a explodat săptămâna trecută, de la 0,01 dolari în ziua de marţi, 26 octombrie la 38 de dolari duminică. Luni, SQUID se apropiase la un moment dat de pragul 2.900 de dolari, prăbuşindu-se ulterior până la aproape zero dolari. La apogeu, SQUID atingea o valoare de piaţă de 2,1 trilioane de dolari.

„Escrocheria şi-a încheiat ciclul, iar preţul a scăzut semnificativ. Faptul că au fost şterse website-uri şi conturi de social media este un semn evident că a fost o înşelătorie”, spune Bobby Ong, cofondator al CoinGecko.

De la lansare, criptomoneda Squid a crescut de peste 23 de milioane de ori, iar escrocii anonimi care au lansat-o s-au îmbogățit cu peste 2,1 milioane de dolari.

Criptomonedele nu sunt văzute cu ochi buni de către bancheri, care consideră că acestea vor dispărea la un moment dat, din cauza fluctuației foarte mari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...
Frlocin Citu (INQUAM_Octav_Ganea)

Florin Cîțu: „Candidez la președinția PNL. Partidul are nevoie de un...

Primul – ministru Florin Cîțu și-a anunțat duminică dimineață candidatura la președinția Partidului Național Liberal. Flancat de un grup de aproximativ 30 – 40 de...