CTP, activă și în România, vrea să se listeze la bursa din Amsterdam

Dezvoltatorul de parcuri logistice și industriale CTP vrea să lanseze o ofertă inițială și să se listeze bursa din Amsterdam. CTP este una dintre primele cinci companii europene de spații logistice și cel mai mare proprietar-dezvoltator de spații logistice din Europa Centrală și de Est, în funcție de suprafața brută închiriabilă („GLA”).

CTP a lansat cu succes primele sale obligațiuni verzi de 650 milioane de euro în octombrie 2020, urmate de două obligațiuni verzi suplimentare, emisiunile cumulate totalizând peste 1,5 miliarde euro până în prezent. După ce a accesat cu succes piețele datoriilor cu rating de recomandare pentru investiții, CTP intenționează acum să acceseze piețele de capital pentru a-și finanța creșterea continuă.

Compania vrea să atragă între 800 de milioane și un miliard de euro de la investitori instituționali. Se așteaptă ca oferta să aibă loc în următoarele săptămâni, in functie de condițiile pieței și de alte considerente relevante.

Compania se extinde în Austria, Polonia și Bulgaria

CTP are o cotă de piață de top și în creștere în Republica Cehă, România, Ungaria și Slovacia, este dezvoltatorul de spații logistice cu cea mai rapidă creștere din Serbia și este în proces de extindere în Austria, Polonia și Bulgaria.

„Când am fondat CTP, eram încântat de spiritul antreprenorial și atmosfera ambițioasă din regiunea ECE. Am început primul nostru proiect în împrejurimile orașului Praga și suntem acum, douăzeci și doi de ani mai târziu, cel mai mare proprietar și dezvoltator de spații logistice din regiunea ECE. Regiunea beneficiază foarte mult de tendințele macro favorabile, care determină o creștere structurală. Perspectivele pentru parcurile logistice la nivel global sunt extrem de atractive, cu o multitudine de catalizatori accelerați de COVID-19. Creșterea penetrării comerțului electronic determină o schimbare radicală pe termen lung în cererea de spații și servicii logistice. Am depășit semnificativ cota de piață din regiune și am intrat pe noi piețe”, spune Remon Vos, fondator și CEO al CTP.

Compania are din martie 2021 aproximativ 1 milion de metri pătrați în dezvoltare, dintre care 62% sunt deja pre-închiriați și plănuiește să dețină peste 10 milioane de mp de suprafață totală închiriabilă (GLA) până în 2023.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...