Gala de pandemie: Premiile UNITER se vor acorda în Parcul Romanescu din Craiova

Gala Premiilor UNITER ajunge în acest an la Craiova, cu ocazia aniversării a 170 de ani de la înfiinţarea teatrului „Marin Sorescu”, într-un spaţiu deosebit: Teatrul de Vară din Parcul „Nicolae Romanescu”.

Pe 21 septembrie, de echinocțiul de toamnă, de la ora 22.30, actori, regizori, scenografi, critici de teatru se întâlnesc la sărbătoarea teatrului românesc: Gala Premiilor UNITER – ediția 28, care va fi transmisă în direct, la TVR 1 și Radio România Cultural.

În contextul pandemiei covid-19, organizatorii au decis ca membrii juriului să vizioneze spectacolele nominalizate în format digital (online, DVD). Regizorul Radu Apostol, scenograful Cosmin Ardelean, criticul de teatru Doru Mareş, actriţa Crina Mureşan şi criticul de teatru Cristina Rusiecki  au decis câştigătorii celor 11 categorii de premii ale Galei UNITER – ediţia 28.

Nominalizările și premiile decise de Senatul UNITER pot fi parcurse accesând link-ul https://www.uniter.ro/premiile-senatului-uniter-si-nominalizarile-pentru-premiile-galei-uniter-2020/.

Nominalizările în Gala UNITER 2020 sunt la categoriile „Debut”, „Cel mai bun spectacol de teatru radiofonic”, „Cel mai bun spectacol de teatru TV”, „Premiul pentru critică de teatru”, „Cea mai bună scenografie”, „Cea mai bună actriţă în rol secundar”, „Cel mai bun actor în rol secundar”, „Cea mai bună actriţă în rol principal”, „Cel mai bun actor în rol principal”, „Cea mai bună regie”, „Cel mai bun spectacol”. Pe lângă acestea, se vor acorda şase Premii Speciale, cinci Premii pentru întreaga activitate şi un Premiu de Excelenţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...