Dorin Cocoș, fostul soț al Elenei Udrea și Alina Bica scapă de dosarele penale

Judecătorii s-au pronunțat în privința dosarului ANRP, privind o serie de retrocedări ilegale.Șapte membri ai Comisiei de stabilire a despagubirilor au fost achitați, iar alți 2 au fost condamnați.Printre cei care scapă de acuzații se numără și fosta șefă a DIICOT, Alina Bica, dar și fostul soț al Elenei Udrea, Dorin Cocoș.

În același dosar era anchetată și fosta șefă ANRP, Crinuța Dumitrean, care la data comiterii faptelor, primise o pedeapsă de 7 ani și 6 luni de închisoare, alături de Sergiu Ionuț Diacomatu, fost membru în comisia ANRP, ambii pentru abuz în serviciu.

Tot la data de 29 iunie 2018,  Dorin Cocoș a primit 3 ani cu executare, iar fiul său, Alin Cocoș, se alesese cu o pedeapsă cu suspendare.

Însă, dosarul ANRP a fost închis,iar foşti membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, au fost achitaţi cu toţii pentru abuz în serviciu.Este vorba despre:Dragoş George Bogdan, Remus Virgil Baciu, Oana Vasilescu, Lăcrămioara Alexandru.

Judecătorii au menţinut dispoziţia de confiscare specială de la Dorin Cocoş a sumei de 10 milioane de euro.

În plus, Emil Nuţiu trebuie să plătească în solidar cu Crinuţa Dumitrean, Sergiu Diacomatu şi Gheorghe Stelian suma de 218 milioane lei (aproximativ 43 milioane euro), cu titlu de despăgubiri civile, actualizată în funcţie de indicele de inflaţie.

Aceștia au intrat în vizorul autorităților, după ce în 2011, au aprobat omului de afaceri Gheorghe Stelian, despăgubiri pentru un teren de 13 hectare supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro.

La acel moment, fostul soț al Elenei Udrea, Dorin Cocoş era acuzat că, în schimbul influenţei exercitate asupra Alinei Bica şi a altui membru al Comisiei Centrale a ANRP, ar fi pretins şi primit, de la omul de afaceri suma de 10 milioane de euro. În schimbul acesor bani, Dorin Cocoș trebuia să-i asigure rezolvarea dosarului de despăgubire.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Câteva explicații pentru fanii fotbalului care se vor uita la meciul...

Azi e zi de meci! Stejarii vor întâlni Africa de Sud la Cupa Mondială de rugby, un meci gală pentru selecționata noastră. Probabil că mulți...

Viață de nabab. 9.200 de euro, remunerația lunară a sindicalistului Anton...

Unul dintre cei mai vocali lideri de sindicat din învățământ, Anton Hadăr, abonat la emisiunile TV unde își dă cu părerea despre totul și...