Dr. Anca Coliță: Modernizarea celor două secții de pediatrie de la ”Fundeni” pentru copii cu leucemii acute

Managerul Institutului Clinic Fundeni, prof. univ. dr. Anca Coliță, a anunțat finalizarea proiectului de modernizare la standarde europene a celor două secții de pediatrie. Este vorba despre un proiect caritabil al Fundației Filantropice Metropolis și IC Fundeni – Clinica de Pediatrie.

Astfel, s-a reușit o îmbunătăţire semnificativă a calităţii serviciilor de cazare şi dotare a saloanelor destinate tratamentelor pacienţilor pediatrici cu afecţiuni grave.

”Mai exact, la Institutul Clinic Fundeni, cu ajutorul Fundaţiei Filantropice Metropolis, au fost modernizate saloanele şi spaţiile conexe din cele două secţii de pediatrie şi s-a reuşit integrarea în fiecare salon a grupurilor sanitare proprii. De asemenea, fiecare pat a fost dotat cu console medicale, bare pentru susţinerea echipamentelor, sisteme pentru apelare asistente şi prize pentru conectarea la aer comprimat şi oxigen. Toate finisajele încăperilor au fost realizate din materiale special alese pentru a permite realizarea unor condiţii sanitare la standarde internaţionale. Totodată, au fost instalate sisteme de încălzire a apei pentru a reduce impactul problemelor generate de dificultăţile de aprovizionare prin intermediul reţelelor publice”, se precizează în comunicatul IC Fundeni.

Prof. Univ. dr. Anca Coliță subliniază că ”prin finalizarea proiectului de modernizare a celor două secţii de pediatrie” , este adus ”un plus consistent din perspectiva condiţiilor de spitalizare care creează acum premisele reducerii semnificative a unor posibile complicaţii infecţioase specifice tratamentelor aplicate”.

În cadrul Clinicii de Pediatrie din ICF sunt trataţi pacienţi cu afecţiuni cronice din sfera hemato-oncologiei, nefrologiei şi gastroenterologiei pediatrice.

Anual, în România sunt diagnosticaţi 100-120 de copii cu afecţiuni hemato-oncologice maligne, copii care necesită tratament şi îngrijiri dedicate în secţii înalt specializate.

O parte dintre aceşti copii necesită transplant de celule stem hematopoietice şi terapii personalizate – imunoterapie, terapie CAR-T.

Conform datelor raportate Registrului Naţional de Cancer, în ţara noastră aproximativ 50% dintre copiii diagnosticaţi anual cu leucemii acute sau limfoame maligne se adresează Institutului Clinic Fundeni atât pentru stabilirea diagnosticului corect şi complet prin utilizarea tehnicilor de laborator performante, cât şi pentru administrarea protocoalelor europene de chimioterapie, efectuarea procedurilor de transplant medular şi a noilor terapii personalizate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Dănuț Păle ține CV-ul la secret. A dezvoltat o afacere de...

Afacerile de tip cartel au devenit o normalitate în România. În timp ce directorii sau șefii din instituții semnează pentru contracte din bani publici...