Dragnea și Bădălău afaceri cu asfalt la Buzău EXCLUSIV

Publicat: 06 apr. 2023, 12:30, de Vlad Stefan Orjan, în News , ? cititori
Dragnea și Bădălău afaceri cu asfalt la Buzău EXCLUSIV

Foști baroni ai României își continuă afacerile împreună. Chiar dacă baronul de Giurgiu și baronul de Teleorman au trecut prin arest și prin închisoare pentru fapte de corupție, asta nu i-a împiedicat să-și continue afacerile cu statul.

Aproximativ 14 milioane de lei au fost alocate pentru asfaltarea a 12 km de drumuri noi în comuna buzoiană Poșta Câlnău. Lucrările vor dura 24 de luni și nu necesită exproprieri.

Mai exact, realizarea lucrărilor prevăzute în proiectul tehnic sunt lucrări de suprastructură și infrastructura drumuri, terasamente, lucrări de preluare a apelor pluviale, șanțuri și rigole, marcaje și lucrări pentru siguranța circulației.

Drumuri asfaltate de specialiștii în biserici și cimitire

Asocierea de firme care va efectua rețeaua de drumuri este formată din Troia Premium Construct SRL, Geda Com SRL si Aris Construct.

Troia Premium Construct s-a numit inițial East European B2B SRL și a avut doi acționari, pe Irina Teodora Nicolaescu și pe Florica Dumitru. După mai multe cesiuni unicul patron al companiei a rămas Florin Mădălin Pândaru.

Troia Premium Construct apar mai multe lucrări executate la biserici și imobile aflate în proprietatea Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, de la refacere fațade, construcții de hale, amenajarea unei baze sportivi, construcția unei ferme de porci, drumuri, parcări, clădiri de locuințe și până la lucrări de reabilitare la Centrul Eparhial Buzău și Palatul Episcopal. În total, Troia Construct însumează aproximativ 226 de contracte câștigate cu instituțiile publice, conform lumeapolitica.ro.

Asociații lui Bădălău și Dragnea s-au băgat și ei în afacere

Societatea Geda Com SRL din Râmnicu Sărat, este controlat de un anume Bogdan Gheorghe (Doru Răileanu – directorul general de la Troia Premium Construct, fiind naș pentru Bogdan Mădălin) din Boldu. Societatea este o altă firmă abonată la banul public și a participat în asociere cu TELDRUM SA(societatea aflată în insolvență), firma controlată de Liviu Dragnea, la mai multe licitații de reabilitare a drumurilor în județele Buzău și Vrancea. Aceasta are și ea aproximativ 120 de contracte câștigate din banii statului.

Societatea Aris Construct SRL, cu sediu în Alexandria, se ocupă cu activități de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea. A semnat numeroase contracte plătite din bani publici atât în Teleorman, cât și în Buzău, Vrancea, Gorj și Cluj. Societatea este administrată și deținută 100% de Bălan Iuliana. 

Aris Construct s-a asociat, atât cu firma ginerelui lui Nicolae Bădălău, cât și cu societatea în care fiul fostului șef de la Curtea de Conturi, Gabriel Bădălău, avea acțiuni.

Mugurel Gheorghiaș – zis Melcul

Pepiniera Dragnea la Râmnicu Sărat

Municipiul Râmnicu Sărat este situat în apropierea graniței dintre județele Buzău și Focșani. Ei bine, afacerile Tel Drum în zona Buzăului și Vrancei au tot fost, însă nimeni nu a putut identifica cum o firmă din Alexandria și-a mutat afacerile în zona de confort a lui Marcel Ciolacu.

Aveam să aflăm lucruri interesante. Unul dintre pionii principali ai lui Dragnea este de origine din Râmnicu Sărat, pe numele său Mugurel Gheorghiaș, zis Melcul.

Pe numele lui Gheorghiaș sunt proprietățile din Cumbuco, Brazilia, cu vilă, piscină și teren de tenis – resortul unde au petrecut vacanțe memorabile Dragnea și iubita sa, Irina Tănase. Detalii AICI.

Vedere de la balconul apartamentului din Cumbuco

Locuia într-un bloc amărât din Râmnicu Sărat, dar a cumpărat acțiuni la TELDRUM SA

Mugurel Sorin Gheorghiaș, Melcul, a dat în august 2005, peste un milion de RON(adică 10 miliarde vechi) pe acțiunile la purtător cumpărate de la Fișcuci. Gheorghiaș locuia încă, în 2010, într-un apartament la ultimul etaj al unui bloc de la marginea celebrei „metropole” Râmnicu Sărat!

Cei drept, „metropola” Râmnicu Sărat este get-beget ca municipiul Alexandria, un oraș sărăcăcios unde locurile de muncă au dispărut de foarte mult timp, iar singurii cetățeni care-și plătesc taxele și impozitele lucrează majoritatea la stat. Restul populației se ocupă preponderent cu prostituția și furturi în afara țării.

Pe când Dragnea era pe cai mari, iar afaceri îi mergeau bine fără să-l deranjeze nimeni, TELDRUM SA era deținută și controlată de Mugurel Sorin Gheorghieș și Liviu Lucian Dobrescu care dețin împreună 88% din acțiuni, urmați de Marian Fișcuci cu 10 procente.

Despre TELDRUM SA s-a vehiculat în numeroase rânduri că ar fi, de fapt, controlată de Liviu Dragnea, care i-a încredințat numeroase contracte cu statul pe vremea când era președinte al Consiliului Județean Teleorman.

În 2011, Gheorghiaș a cedat pachetul de acțiuni la purtător care au ajuns la managerul Pitiș, însă pe numele lui au rămas proprietățile din Brazilia.

Foto: riseproject.ro

În februarie 2015 Curtea de Conturi a descoperit că Primăria Zâmbreasca a plătit aproape 400.000 de lei către Tel Drum pentru lucrări neefectuate.

In ianuarie 2018 DNA extinde urmărirea penală pentru Tel Drum, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală în formă continuată și complicitate la două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau altul.

După plecarea de la guvernare a lui Liviu Dragnea, Tel Drum a continuat să facă afaceri prin interpuși. O serie din firmele care lucrau cu Tel Drum în timpul guvernării PSD au continuat afacerile cu statul și în guvernarea PNL.

TELDRUM a ajuns pe mâna lui Pitiș Petre

Foto: ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

În prezent societatea TELDRUM SA este în insolvență și este deținută de Pitiș Petre cu un procent de 98,67%, Oanitov Marileva și Neda Florea cu 0.66% fiecare.

Oamenii de afaceri Petre Pitiş şi Mircea Vişan, ca reprezentanţi ai companiei TELDRUM SA, au fost trimişi în judecată de DNA în decembrie 2017 pentru folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecinţe deosebit de grave.

În acelaşi dosar au fost trimişi în judecată firma SC WFA Impex SRL, dar şi Ion Florian, reprezentant al WFA Impex SRL, şi Neda Florea, reprezentant al Tel Drum SA.

Foto: riseproject.ro

La DNA s-a mai aflat o altă anchetă pe o părticică din dosarul TELDRUM, în care fostul preşedinte al PSD Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de DNA în octombrie 2022 pentru constituire de grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni referitoare la fraudare de fonduri, fapte săvârşite în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman. Rechizitoriul procurorilor DNA are peste 1.400 de pagini și peste 770 de volume cu probe din anchetă.

Foto: riseproject.ro

Utilajele TELDRUM s-au teleportat la Râmnicu Sărat

Fotografie de ilustrație

Nu este de mirare cum o parte din utilajele TELDRUM au ajuns pe mâna unei alte firme abonată la bugetul public, KEYBOARD SRL. Unii râmniceni susțin că societatea comercială deține utilaje ale companiei TELDRUM, dar ulterior au fost colantate. De menționat faptul că toți râmnicenii cunosc faptul că firma este deținută de Dragnea Sandu Cristinel, dar în realitatea firma a fost pusă pe numele nevestei – Dragnea Monica. Reamintim faptul că societatea KEYBOARD SRL nu a putut interveni cu utilajele defecte pe drumurile înzăpezite din Buzău.

În timp ce drumurile erau blocate, utilajele erau în garaj, iar angajații firmei stăteau la căldurică într-o primărie din județ, dat fiind faptul că utilajele nu mai porneau. Același lucru s-a întâmplat și în județul Vrancea, cu aceeași firmă, doar că Consiliul Județean Vrancea a decis rezilierea imediat a contractului cu firmulița din Râmnicu Sărat.