Droguri de peste un milion de euro în Giurgiu. 14 kilograme de cocaină erau îngopate lângă casă

Publicat: 31 mai 2024, 09:50, de Corina Oprea, în ACTUALITATE , ? cititori
Droguri de peste un milion de euro în Giurgiu. 14 kilograme de cocaină erau îngopate lângă casă
sursa: google

Trei persoane au fost reținute de procurorii Diicot, după ce în curtea lor au fost găsite îngropate 14 kilograme de droguri. Substanțele interzise erau extrem de valoroase. Dacă ar fi ajuns pe piață, acestea le-ar fi adus traficanților nu mai puțin de un milion de euro.

Droguri îngropate în curte

Procurorii DIICOT au reţinut trei traficanţi de droguri, după ce într-o curte din oraşul Mihăileşti, judeţul Giurgiu au găsit 14 kilograme de cocaină, care valora peste un milion de euro pe piață ilegală.

Conform informațiilor oferite de Diicot, în perioada ianuarie – mai 2024, traficanţii au deţinut şi comercializat, în mod repetat, diferite cantităţi de droguri de risc şi mare risc. Se pare că drogurile erau preferate, în mare parte, de consumatori din municipiul Bucureşti.

În cursul zilei de miercuri, autoritățile au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară în orașul Mihăilești, județul Giurgiu. În urma percheziției, au fost identificate și ridicate 14 kilograme de cocaină, drog de mare risc, cu o valoare de piață de peste 1.000.000 de euro, precum și aproximativ 800 de grame de cannabis și rezină de cannabis.

„Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că, în perioada ianuarie – mai 2024, 3 persoane ar fi deţinut şi comercializat, în mod repetat, diferite cantităţi de droguri de risc şi mare risc, către consumatori din municipiul Bucureşti, dar şi din judeţele Ilfov şi Giurgiu.

În cursul zilei de ieri, 29 mai, a fost pus în aplicare un mandat de percheziţie domiciliară, în oraşul Mihăileşti, judeţul Giurgiu, fiind descoperite şi ridicate 14 kilograme de cocaină (drog de mare risc), cu o valoare de piaţă de peste 1.000.000 de euro, precum şi aproximativ 800 de grame de canabis şi rezină de canabis”, arată sursa citată.

Drogurile erau porționate în calupuri protejate în straturi de folie și cutii, fiind găsite îngropate în mai multe locuri din curtea imobilului în care locuiau doi dintre inculpați. De asemenea, în timpul percheziției, au fost ridicate țigarete confecționate artizanal, mai multe grindere și cântare de mare precizie, obiecte purtând urme de substanță, precum și alte mijloace de probă.

Joi, procurorii DIICOT – Structura Centrală au dispus reținerea celor trei persoane, pentru 24 de ore. Totodată, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București, cu propunere de arestare preventivă a acestora pentru 30 de zile. Potrivit DIICOT, unul dintre cei trei a fost condamnat anterior pentru infracțiuni similare.

Acțiunea a fost realizată cu sprijinul jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.