FOTO | Ivan Patzaichin a fost înmormântat azi, la Cimitirul Bellu

Multiplul campion olimpic şi mondial la canoe Ivan Patzaichin a fost înmormântat cu onoruri militare, marţi, la Cimitirul Bellu din București. La funeralii au participat circa 300 sute de persoane, potrivit Agerpres. Printre aceștia s-au numărat oficialităţi, conducători din lumea sportului, antrenori şi mari campioni ai României.

 La sosirea sicriului la Cimitirul Bellu, cei prezenţi au aplaudat în semn de omagiu.

 Un detaşament al Regimentului 30 Gardă „Mihai Viteazul” a prezentat onorul şi a executat trei salve de artilerie. Fostul canoist era Cavaler al Ordinului Naţional „Steaua României”.

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

CS Dinamo şi-a luat adio, marţi, de la marele sportiv Ivan Patzaichi, al cărui sicriu cu trupul neînsufleţit a fost depus la clubul din Şoseaua Ştefan cel Mare.

„Ivan ne-a vizitat ultima dată. Înainte, când venea la Dinamo, ne umplea inimile cu bunătatea şi vorba sa lină. Acum ni le-a umplut de lacrimi. Ştiam că nimic nu este etern, poate doar faima, însă Ivan a plecat mult prea devreme dintre noi. Mai avea atât de multe lecţii să ne predea în amfiteatrul generozităţii sale fără seamăn.Ivan va mai rămâne un strop de timp în jurul nostru, cale de 40 de zile. După care ne va veghea pe toţi de sus. Cândva, ne vom revedea cu el şi îi vom spune cât de mult l-am iubit. Pentru că, poate copleşiţi de aura sa, n-am ştiut cum să-i arătăm toată dragostea noastră atât timp cât l-am avut lângă noi! ADIO, AMIRALE„,  este mesajul transmis de CS Dinamo.

Fiica marelui campion, Ivona, a ţinut un scurt discurs: „S-au scris lucruri infinit de multe şi frumoase. În aceste zile am realizat că tata a fost iubit de toţi oamenii de pe pământ. Pentru pentru mine, pentru mulţi, tata a fost ‘Ivan inimă de aur’. De multe ori îl necăjeam şi îi spuneam că este prea bun.(…) Nu îi plăcea să vadă pe nimeni trist şi nu voia să dezamăgească pe cineva, a iubit oamenii, a iubit prietenii, a iubit sportul, a iubit teatrul, a iubit muzica, a iubit natura, animalele iar pe mine şi pe mama ne-a adorat. Viaţa lui a fost una frumoasă, chiar dacă nu a fost întotdeauna una uşoară. Tata a iubit viaţa şi viaţa l-a iubit. Odihneşte-te în pace!„, a declarat aceasta, potrivit Agerpres.

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Ivan Patzaichin este înmormântat, azi, cu onoruri militare, la Cimitirul Bellu din Bucureşti. Funeraliile au început la ora 13:00.

Plecarea spre Bellu are loc la ora 14:00, pe traseul: Dinamo – Șos. Ștefan cel Mare – Calea Dorobanților – Bd. Dacia – Piața Romană – Bd. Magheru – Bd. Dimitrie Cantemir – Calea Șerban Vodă – Piața Eroii Revoluției – Cimitirul Bellu.

Familia sa a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care anunţă că ”Ivan a plecat şi nu se mai întoarce”. ”Ivan a plecat. Şi nu se mai întoarce”, este mesajul semnat ”Familia” şi postat pe pagina de facebook a sportivului.

Ivan Patzaichin era cvadruplu laureat cu aur la Jocurile Olimpice de vară, unde a câștigat medalii la edițiile din 1968, 1972, 1980 și 1984.

De asemenea, a participat la 11 ediţii ale Campionatelor Mondiale, câștigând 22 de medalii, dintre care opt de aur. După ce s-a retras din activitate, a devenit antrenor și a mai participat la cinci ediţii ale Jocurilor Olimpice.

În anul 1990, preşedintele de atunci al CIO, Juan Antonio Samaranch, i-a oferit ordinul Olimpic de argint. Cu cele 7 medalii cucerite, Ivan Patzaichin se află în primii 100 cei mai medaliaţi sportivi din istoria Jocurilor Olimpice.

Ivan Patzaichin a murit duminică, 5 septembrie 2021, la vârsta de 71 de ani.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole