Germania: Bundestagul susţine planul Croaţiei de a introduce euro ca monedă naţională

Bundestag-ul german şi-a exprimat sprijinul pentru planul Croaţiei de a introduce euro ca monedă oficială, transmite dpa.

Croaţia a îndeplinit criteriile necesare pentru a adera la uniunea monetară, a convenit miercuri seara, într-o moţiune, marea majoritate a parlamentarilor germani.

Germania este, de asemenea, interesată de „dezvoltarea în continuare şi finalizarea uniunii economice şi monetare”.

Opinie separată a făcut partidul de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AfD). Deputatul grupului parlamentar AfD, Norbert Kleinwächter, a numit Croaţia „noua Grecie”.

Şefii de stat şi de guvern europeni au aprobat deja propunerea Comisiei Europene de a introduce moneda euro în Croaţia la cel mai recent summit al UE de la Madrid, în luna iunie.

Croaţia, o ţară cu o populaţie de aproximativ patru milioane de locuitori, încearcă de ani de zile să înlocuiască moneda naţională, kuna, şi să devină al 20-lea membru al zonei euro. Autorităţile de la Zagreb intenţionează să adopte moneda europeană comună la 1 ianuarie 2023.

Lituania a fost cea mai recentă ţară membră a UE care a adoptat euro ca monedă oficială la 1 ianuarie 2015.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...

Tânăr de 33 de ani, dispărut subit de patru zile din...

Familia tânărului a apelat la Poliție, dar până acum pe site-ul IGPR numele acestuia nu figurează la persoane dispărute. Cotidianul Puterea a fost contactat astãzi...