IHG Hotels dezvăluie de ce Hotel InterContinental București și-a pierdut numele

De la începutul anului, Hotelul InterContinental, unul dintre simbolurile emblematice al orașului București și-a pierdut numele. Acum se numește Grand Hotel Bucharest și riscă să fie închis, după ce Protecția Consumatorilor a găsit mari nereguli. Deranjați de alăturarea hotelului din centrul Capitalei cu brandul InterContinental, reprezentanții  IHG Hotels & Resorts au reacționat.

“În lumina ultimelor informații de presă apărute despre Grand Hotel Bucharest (cunoscut anterior drept Hotel InterContinental Bucharest), grupul hotelier IHG Hotels & Resorts vrea să precizeze că acest hotel nu mai are nicio legătură cu grupul și brandul hotelier InterContinental Hotels & Resort”, precizează un purtător de cuvânt IHG Hotels & Resorts, într-un comunicat remis de Puterea.ro.

“IHG Hotels & Resorts și Compania Hoteliera Intercontinental România S.A. au luat decizia comună de a nu mai reînnoi contractul de management pentru Hotelul InterContinental Bucharest. Rezultatul acestei decizii este acela că, din data de 31 dec 2021, Grand Hotel Bucharest nu se mai află în operarea InterContinental Hotel & Resort și nici nu mai poartă acest nume”, se mai arată în comunicat.

De ce și-a pierdut Hotelul InterContinental numele

“Compania IHG setează standarde de top pentru brandurile aflate în portofoliul său, menite să asigure calitatea, siguranța și experiențe de neuitat pentru oaspeții săi.  Compania Hotelieră Intercontinental Romania S.A. și IHG au decis de comun acord să nu reînnoiască contractul de management al hotelului Grand Hotel Bucharest. Ținem să precizăm că, toti colegii care lucrează în cadrul locației Grand Hotel Continental sunt angajații societății Compania Hoteliera Intercontinental Romania S.A.”, se arată în sursa citată.

Fostul InterContinental riscă să fie închis de ANPC

Comisarii de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au propus închiderea definitivă a Hotelului Intercontinental, în urma controalelor succesive care s-au soldat cu amenzi totale de 100.000 de lei.

“Nici după trei controale succesive ale ANPC, Intercontinental nu a reuşit să remedieze neregulile. Concluzia – 100.000 lei amendă şi posibilitatea închiderii hotelului”, a transmis ANPC, într-un comunicat de presă. Conform sursei citate, în urma unui control din 19 mai au fost aplicate companiei amenzi în valoare totală de 50.000 lei şi s-au dispus măsurile de oprire definitivă de la comercializare a produselor la care s-au înregistrat nereguli, oprirea temporară a prestării serviciului până la remedierea deficienţelor din bucătărie, oprirea temporară a prestării serviciului până la remedierea deficienţelor a 10 camere verificate şi a centrului SPA şi propunerea sancţiunii complementare de închidere temporară a unităţii pe o durată de cel mult 6 luni.

Cine sunt acționarii fostului Hotel InterContinental

Compania Hotelieră InterContinental România SA are un capital social subscris de 83,35 milioane de lei, dintre care participarea străină este de 27,42 milioane de lei, potrivit datelor companiei publicate la Oficiul Național al Registrului Comerțului.

Acționarii persoane juridice sunt The Nova Group Investments Romania SA București Sector 3, cu sediul social în Magazinul Unirea, care deținea, la finele anului trecut, 15,71% din acțiuni, potrivit Registrului Comerțului. Alt acționar persoană juridică este S.C: de Aigurarea-Reasigurare Astra SA București Sector 3, cu o participație de 16,32%, precum și Lido SA, cu 11,89%. Interesant este acționarul majoritat, care este o companie înființată în Cipru, respectiv Mountbay Limited Nicosya Cyp, care deține 32,9%, potrivit datelor registrului Comerțului, consultate de Puterea.ro, la începutul anului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole