În ce stare sunt răniții transferați în Italia, în urma exploziei de la Crevedia

Publicat: 09 sept. 2023, 13:02, de Florentin Lucaniuc, în News , ? cititori
În ce stare sunt răniții transferați în Italia, în urma exploziei de la Crevedia

Medicii italieni de la spitalul unde este internat un român rănit în explozia de la Crevedia spun că acesta este intubat şi sedat, infecţia pe care o are e o problemă sistemică și va fi operat.

Dr. Sergio Colombo, membru în conducerea secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă Generală de la spitalul San Raffaele din Milano, a relatat care este starea pacientului din România care a ajuns la unitatea sanitară cu 45% suprafaţă corporală arsă, în urma exploziilor de la staţia GPL din Crevedia.

Pacientul, un bărbat în vârstă de 48 de ani este sedat şi intubat încă de când a ajuns în acest spital, iar recent i s-a făcut traheostomie, spun medicii. Dr. Sergio Colombo afirmă că, pe lângă alte complicaţii pentru care primeşte tratament, pacientul este tratat şi pentru o infecţie a plăgilor şi că organismul său răspunde bine la antibioticele administrate.

Medicul de terapie intensivă a precizat şi care este starea pacientului internat iniţial la San Rafaelle şi transferat apoi, la scurt timp, în centrul destinat tratării pacienţilor cu arsuri de la Spitalul Niguarda din Milano. Medicul spune că starea acestuia este foarte gravă şi că medicii de la Niguarda încearcă să ţină sub control răspândirea infecţiei de la nivelul rănilor, în organism.

„Pacientul cu arsuri este unul dificil mai ales pentru asistenţi, în fazele în care se administrează medicaţia, primele 48 de ore sunt critice pentru că trebuie să asigurăm multe fluide pentru pacientul care le-a pierdut odată cu arsurile. În primele 48 de ore se intervine mai mult în terapie intensivă, pacientul are nevoie mai mult de ajutorul medicilor din ATI decât de cel al chirurgilor plastici. După aceea, munca începe şi merge în paralel cu cea a chirurgului, pentru că uneori plăgile, arsurile au nevoie tot mai mult de munca chirurgului, alteori, cum este în cazul pacientului de aici, trebuie să controlăm situaţia, să asigurăm suportul corect, astfel încât să facem organismul să răspună într-o manieră bună. Trebuie să controlăm infecţiile, este o muncă multidisciplinară, cu chirurgul care face traheostomie, intubarea, apoi controlul infecţiilor, cu infecţionistul”.