„Insulele purpurii”, unde totul este în culoarea lavandei, de la străzi și locuințe la preparate culinare

Cetățenii din Insulele Banwol și Bakji, Coreea de Sud, cunoscute drept „Insulele purpurii”, și-au vopsit locuințele, străzile, podurile în culoarea violet și au plantat flori în aceeași nuanță, cum ar fi levănțica, pentru a-și transforma împrejurimile într-o atracție turistică.

„Bătrânii ca noi au o viață retrasă aici, mai ales că toți tinerii au părăsit locurile natale”, a spus săteanul Shin Deok-im, în vârstă de 79 de ani, care locuiește pe insula Bakji de mai bine de 60 de ani, relatează Reuters.

„Mă bucur să văd tineri și copii care ne vizitează. Îi consider pe toți ca pe nepoții mei”, a mai continuat localnicul care trăiește în cartierul Shinan.

Insulele mici și liniștite au puțin peste o sută de locuitori și au fost alese pentru un proiect turistic susținut de guvern

Din 2015, în districtul Shinan s-au investit 4.8 miliarde de woni (4.25 milioane de dolari) pentru a-l transforma în violet, vopsind inclusiv peste 28.000 de metri pătrați de acoperișuri.

Priveliștea uluitoare a atras peste 487.000 de persoane de la deschiderea oficială în 2019. Turiștii au ocazia de a consuma orez violet, servit pe farfurii violet.

„În fiecare dimineață mă îmbrac în violet din cap până-n picioare, inclusiv lenjeria intimă și pantofii, iar asta mă bucură”, a spus Jung Soon-shim, în vârstă de 88 de ani, așezat într-un foișor violet.

Vizitatorii pot parcurge poduri violete care leagă cele două insule, iar cei care poartă nuanța predominantă au voie chiar să viziteze gratuit insula.

„Nu am putut călători în străinătate din cauza COVID-19, așa că am vizitat aceste insule violet”, a spus vizitatorul Shin Eun-me.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...