Întâlnire crucială la Guvern. Ciucă și Ciolacu i-au băgat în ședință pe șefii companiilor din energie

Publicat: 17 oct. 2022, 21:42, de Florentin Lucaniuc, în ECONOMIE , ? cititori
Întâlnire crucială la Guvern. Ciucă și Ciolacu i-au băgat în ședință pe șefii companiilor din energie

Liderii coaliției de guvernare i-au chemat la o întrevedere, la Palatul Victoria, pe reprezentanții companiilor care activează pe piața de energie din România. 

La întâlnire au fost analizate soluţii pentru optimizarea mecanismelor de gestionare a situaţiei generate de creşterea preţurilor la energie.

participanţii au subliniat nevoia de a găsi soluţii pentru a asigura preţurile practicate la consumatorul final la un nivel cât mai accesibil.

”Soluţiile necesare pe termen scurt şi mediu vizează stabilitatea si funcţionalitatea pieţei, precum şi o perspectivă corectă a evoluţiei în anul 2023, în contextul noilor prevederi ale Regulamentului European 1854/6 octombrie”, a mai transmis Executivul.

La întâlnire au participat, alături de premierul Nicolae Ciucă, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, vicepremierul Kelemen Hunor, ministrul Energiei, Virgil Popescu, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, secretarul general al Guvernului, Marian Neacşu, preşedintele şi vicepreşedintele ANRE, Dumitru Chiriţă, respectiv Zoltan Nagy-Bege.

Din partea furnizorilor şi distribuitorilor de energie au participat reprezentanţii board-ului Federaţiei Asociaţiilor Companiilor de Utilităţi din Energie din România (ACUE).