Liderii UE ajung la București. Ursula von der Leyen, președinta CE, vine la Congresul PPE

Publicat: 02 mart. 2024, 23:29, de Viorela Pitulice, în ACTUALITATE , ? cititori
Liderii UE ajung la București. Ursula von der Leyen, președinta CE, vine la Congresul PPE

În perioada 6-7 martie, se vor afla la București lideri importanți ai UE cu ocazia congresului PPE. Printre aceștia se numără Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, Roberta Metsola, președinta Parlamentului European, dar și șefi de stat și de guvern.

De asemenea, la Congresul PPE vor mai fi prezenți comisari ai UE și președinți de partide din PPE.

Congresul popularilor europeni de la București, de săptămâna viitoare, a fost anunțat de Manfred Weber, președintele PPE, într-un mesaj video postat de liberali.

PNL organizează la București cel mai important eveniment al anului, în opinia liberalilor, în prezența liderilor marcanți la nivel european.

Agenda Congresului de la București

Congresul popularilor europeni își alege la București noua conducere, dar pe agendă se mai află și teme importante precum sprijinul militar și financiar acordat Ucrainei și un plan dedicat victoriei în războiul cu Rusia. Aceasta poziționează popularii europeni ca principal factor politic în favoarea cauzei ucrainene.

În total, la București vor fi prezenți peste 2.000 de delegaţi din peste 40 de ţări,

”Venirea PPE la Bucureşti reprezintă un semn de solidaritate al întregii Uniuni Europene cu România şi statele aflate în vecinătatea războiului declanşat de Rusia în Ucraina”, după cum au transmis organizatorii.