Marcel Ciolacu, prima reacţie despre audierea lui Florian Coldea. Premierul a văzut imaginile la DNA: „Îmi doresc să nu mai trăim ce am trăit”

Publicat: 23 mai 2024, 22:17, de Corina Oprea, în ACTUALITATE , ? cititori
Marcel Ciolacu, prima reacţie despre audierea lui Florian Coldea. Premierul a văzut imaginile la DNA: „Îmi doresc să nu mai trăim ce am trăit”
sursa: google

Marcel Ciolacu a comentat, pentru prima dată, audierea lui Florian Coldea la DNA, după ce a văzut imaginile cu acesta. Premierul a mărturisit că speră să fie ultima dată când România asistă la o asemenea ieșire în Parlament și ca toți oamenii să își găsească echilibrul în comportament.

Marcel Ciolacu, surprins de ieșirea lui Florin Coldea

Marcel Ciolacu a avut o primă reacție despre audierea lui Florin Coldea, care și-a agresat ieri colegul în Parlament. Premierul a urmărit imaginile cu deputatul la DNA și a și-a spus părerea sinceră despre cele întâmplate.

Prim-ministrul a refuzat să intre în detalii, dar a mărturisit că situația este una cât se poate de jenantă. Deși nu îl cunoaște personal pe fostul ministru și nu știe ce fel de om este, consideră că un astfel de comportament nu ar trebui promovat.

Mai mult, speră că asemenea episoade nu vor mai apărea în spațiul public, cu atât mai puțin în Parlament. De asemenea, crede că lucrurile au intrat într-o normalitate şi că oamenii nu trebuie judecaţi la televizor, ci lăsați în grija celor responsabili de astfel de acte.

„Observ o activitate la DNA. Văd că și la oamenii politici nu s-a ținut de vreo culoare politică. (…) Lucrurile sunt într-o normalitate. Nu-l cunosc pe dl general Coldea. Ne-am văzut întâmplător de vreo două ori în viață. Nu am avut prilejul. A fost șef la SRI pe timpul domnului Băsescu. Deci nu aveam o funcție (…)

Ce îmi doresc, fără să comentez vreo decizie, îmi doresc să nu mai trăim ce am trăit. Trebuie să existe un echilibru. Anumite instituții ale statului au fost folosite într-o perioadă cumva să pară și să arate alte lucruri decât prioritățile”, a spus Marcel Ciolacu la România TV.

Întrebat dacă audierea lui Coldea are legătură cu campania electorală, Marcel Ciolacu a răspuns că nu vede nicio legătură între aceste două aspecte diferite și a refuzat să comenteze prea mult, pe motiv că nu are niciun rost să judeci oamenii pe micile ecrane:

„Candidează dl. Coldea la ceva? Sunt multe povești, haideți, o să aflăm la un moment dat tot adevărul. (…) Nu judecăm oamenii la televizor”

Fostul director adjunct al SRI, Florian Coldea, și fostul șef al Direcției Juridice a SRI, generalul Dumitru Dumbravă, au fost audiați joi la DNA. Cei doi au ajuns acolo în urma plângeri depuse de omul de afaceri Cătălin Hideg.

Hideg afirmă că Dumbravă i-a cerut să plătească un onorariu de 700.000 de euro avocatului Dan Trăilă, o sumă mult mai mare decât cele obișnuite în România, pentru a obține o condamnare cu suspendare în instanță.

Cătălin Hideg, care a primit o condamnare de patru ani de închisoare în primă instanță, în urma unei anchete desfășurate de Parchetul European, susține, de asemenea, că i s-a spus că Florian Coldea este „singurul din România care are pârghiile necesare pentru a rezolva” dosarul său penal.