Ministrului Apărării Naționale, Angel Tîlvăr s-a întâlnit cu ambasadorul SUA la București

Publicat: 15 apr. 2024, 18:51, de Alexandru Bogdan Grigoriev, în ACTUALITATE , ? cititori
Ministrului Apărării Naționale, Angel Tîlvăr s-a întâlnit cu ambasadorul SUA la București

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut astăzi, la sediul MApN, o întrevedere cu ambasadorul SUA în România, Kathleen Kavalec.

Întrevederea dintre Angel Tîlvăr și Kathleen Kavalec a oferit prilejul abordării unor subiecte importante pe dimensiunea de apărare. S-a discutat despre situația actuală de securitate din regiunile Mării Negre și Orientului Mijlociu.

Un subiect important l-au constituit aspectele privind planurile de modernizare a Bazei 57 Aeriene Mihail Kogălniceanu și perspectivele cooperării bilaterale în domeniul apărării.

Ministrul Apărării Naționale a mulțumit oficialului american pentru dialogul constant și coordonarea strânsă, aspecte esențiale într-un mediu de securitate aflat într-o continuă schimbare, care întăresc și mai mult Parteneriatul Strategic dintre cele două state.

În context, ministrul Tîlvăr a reiterat importanța prezenței trupelor SUA în România, complementară capabilităților de descurajare şi apărare ale NATO. El a apreciat în mod deosebit profesionalismul forțelor americane.

„Aceste dislocări reprezintă încă o dovadă a solidarității și angajamentului SUA față de regiunea Mării Negre, iar contribuția persistentă este fundamentală în descurajarea acțiunilor Federației Ruse în regiune”, a arătat ministrul Apărării Naționale.

De asemenea, ambii oficiali au concluzionat că oferirea unei asistențe internaționale multidimensionale continue este esențială pentru susținerea Ucrainei în efortul defensiv și pentru restabilirea ordinii și stabilității regionale și internaționale.

În finalul întrevederii, ambele părți au convenit continuarea dialogului în vederea dezvoltării priorităților comune, în perspectiva Summit-ului NATO din luna iulie, de la Washington.