Negocieri intense pentru data alegerilor prezidențiale la Vila Lac

Publicat: 19 iun. 2024, 10:54, de Mariana Olteanu, în POLITICĂ , ? cititori
Negocieri intense pentru data alegerilor prezidențiale la Vila Lac

Este zi decisivă în coaliție! Liderii PSD și PNL vor stabili în cursul ședinței de astăzi data alegerilor prezidențiale. Întâlnirea ar urma să aibă loc pe seară, în jurul orei 18.30, cel mai probabil la Vila Lac. Liberalii pledează pentru organizarea acestora la sfârșit de an, în noiembrie-decembrie.

„Iată că suntem în a opta zi și nu avem încă rezultatele finale. Au fost școli care nu își reluaseră, la sfârșitul săptămânii, activitatea, ca atare toți cei care au examene de capacitate, bacalaureat, s-au simțit afectați de acest aspect.

Mai mult, urmează să avem o perioadă de două luni de vară, până în septembrie știm bine care sunt activitățile, e perioadă de concedii”, declara luni liderul PNL, potrivit Mediafax.

Citește și: Nicolae Ciucă explică de ce PSD și PNL trebuie să aibă propriul candidat la prezidenţiale: „Am avut experimentul Bucureşti” : „Nu umblăm cu șmecherii”

Ciucă: Eu cred că miercuri stabilim data acestor alegeri

În ceea ce privește o discuție cu liderul social-democrat, Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă a declarat că:

„Nu am apucat să discutăm concret și detaliat pe acest subiect. Vor avea loc discuții miercuri, când vom avea coaliție. (…) Eu cred că miercuri stabilim data acestor alegeri”.

De asemenea, Ciucă nu consideră ca variantă viabilă un candidat comun PSD-PNL la prezidențiale.

Citește și: Lucian Romașcanu critică atitudinea lui Mircea Geoană în contextul alegerilor prezidențiale

La rândul lor, social-democrații pledează în continuare pentru organizarea alegerilor în septembrie. Vicepreședintele PSD, Gabriel Zetea atrage atenția și susține că PSD și PNL au avut un acord privind alegerile prezidențiale, care trebuie respectat, pentru că altfel ar fi un semn de neseriozitate. Social-democratul susține că data alegerilor prezidențiale trebuie să rămână luna septembrie.

Gabriel Zetea: Data alegerilor prezidențiale a fost deja stabilită în primăvară

”Eu nu cred că se va mai stabili data alegerilor prezidențiale, ea a fost deja stabilită în primăvară, atunci când cele două partide, coaliția PSD-PNL, s-au întâlnit, am discutat atunci pentru calendarul electoral pentru întreg anul 2024.

Le aduc aminte colegilor din PNL, care poate au uitat din cauza euforiei rezultatelor de la alegerile locale și europarlamentare că principala condiție pe care premierul Marcel Ciolacu și președintele PSD a pus-o atunci în coaliție vizavi de devansarea alegerilor locale a fost asta, stabilirea unui calendar electoral pentru întreg anul 2024”.