Nereguli grave semnalate la vânzarea Petrom. Privatizarea, în defavoarea statului

„În urma controlului s-au constatat abateri privind îndeplinirea clauzelor cuprinse în Contractul de privatizare nr. 5/2004”, arată Raportul Curții de Conturi din anul 2009 cu privire la Petrom.

„O să încep cu acest raport al Curții de Conturi, al departamentului X, care s-ar fi ocupat de privatizări. Am crezut că e scris la mișto X. Sunt auditori publici externi. Am o sinteză din 16.03.2009. Timp de 5 ani au fost puse așa-zise restricții. A fost făcut la finalizarea restricțiilor, împreună cu cei de la Ministerul Economiei. Pe de o parte, nu s-a făcut certificarea terenurilor. Instituția statului nu a monitorizat”, a spus Anca Alexandrescu.

Mihai Belu: „Elementul de noutate e prejudiciul. Referitor la terenuri, avem 25 milioane de dolari valoarea maximă. Sunt 2000 de ha teren care se vorbește la punctul 1. Nu se vorbește despre cele din jurul orașelor”. 

Anca Alexandrescu: „Problema terenurilor, și este o informație bombă, până în anul 2019 nu era rezolvată. Aștept răspuns de la minister dacă acum s-a rezolvat”.

„Unele hotărâri de Guvern au fost date în 2004, cu o lună înainte de privatizare. Sunt 155 de concesiuni în această listă”, a spus Anca Alexandrescu, scrie Realitatea Plus.

Imagine
Imagine

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
energie_bursa

Românii fac economie la energie. Consumul populației a scăzut cu aproape...

Prețurile în creștere la energie i-au făcut pe români să consume mai puțin. Consumul populației, în 2022, a fost cu aproape 10% mai mic.  Consumul...