Nicolae Ciucă: „La summitul PPE au loc activități de recalibrare, deocamdată”

Publicat: 17 iun. 2024, 16:29, de Alexandru Bogdan Grigoriev, în POLITICĂ , ? cititori
Nicolae Ciucă: „La summitul PPE au loc activități de recalibrare, deocamdată”
Foto: puterea.ro

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat luni, 17 iunie, că la summitul Popularilor Europeni (PPE), în cadrul căruia Partidul Naţional Liberal va fi reprezentat de către Siegfried Mureşan, au loc „activităţile de calibrare” de după alegeri, urmând ca negocierile privind ocuparea funcţiilor de top din cadrul Uniunii Europene să dureze până în toamnă.

„Nu se discută despre împărţirea funcţiilor, aici este vorba despre o activitate uzuală. Înaintea fiecărui consiliu, familiile politice, respectiv Partidul Popular European, are o întâlnire de fiecare dată. Ca atare, la nivelul PNL îl avem pe Siegfried Mureşan, care este reprezentantul PNL. Nu este prima şedinţă a PPE, a mai fost una săptămâna trecută. Imediat după alegeri a fost o întâlnire şi s-a discutat despre rezultate. Ca atare, tot ceea ce se desfăşoară acum la nivelul PPE sunt activităţile de calibrare de după alegeri, urmând ca tot ceea ce ţine de top jobs la nivelul UE să aibă loc în negocierile care urmează şi care, cu certitudine, vor dura mai mult de o săptămână sau o lună. Probabil către toamnă vom avea aceste rezultate”, a spus Nicolae Ciucă.

El a fost întrebat cum comentează absenţa preşedintelui Klaus Iohannis de la această întâlnire şi care mai sunt şansele sale de a mai ocupa o funcţie înaltă la nivelul UE, în condiţiile în care numele lui nu este vehiculat ca favorit pentru ocuparea uneia dintre aceste funcţii.

Ciucă a afirmat că „nu trebuie să interpretăm şi nu trebuie să speculăm. În momentul de faţă se poartă negocieri. La final vom vedea care fi rezultatul”.